Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Metin Şehitoğlu, Tkdk, 7 

Tkdk, 7'inci Çağrı Dönemine Çıktı, 270 Milyonluk Destek Verilecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, yedinci başvuru çağrı ilanında yatırımcılara 270 milyon liralık Mali destek vereceklerini açıkladı.


Yeni yatırım alanlarında da projelerin kabul edilmesiyle birlikte çok daha artacağı ve çeşitlilik kazanacağının öngörüldüğünü belirten Şehitoğlu, "Hibelerinden çok daha farklı ve geniş kesimlerin faydalanması sağlanacak ve ilimize bu alanlarda da modern yatırımlar kazandırılmış olacaktır. Şehitoğlu, altıncı çağrı dönemine kadar başvurusu alınan süt üreten işletmeler, et üreten işletmeler, süt işleme tesisleri, et işleme tesisleri ve kesimhaneleri ve kültür balıkçılığı üretiminin desteklenmesi öngörülüyor." dedi.

Bu dönemde çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi ve kırsal turizm alanlarındaki yatırımların da destekleneceğini belirten Şehitoğlu, Afyonkarahisar'ın yatırım alanlarına, yaklaşık 270 milyon lira bütçeden pay aktarılacağını kaydetti. Şehitoğlu, "İlimizin en büyük payı alabilmesi için bu çağrı dönemlerini bir fırsat olarak değerlendirmeli. Bir an önce hazırlıklarını tamamlayarak hibe desteği için başvurmaları ilimizin hibelerden maksimum yararlanması ve yatırımların ilimize kazandırılması açısından önemlidir. Başvurular 1- 24 Ekim 2012 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacaktır." diye konuştu.

TKDK İl Koordinatörü Şehitoğlu, arıcılık, süs bitkileri ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, el sanatları, yerel tarım ve gıda ürünleri, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı üretimi yatırım alanında başvuru yapmak isteyen fakat bu alanda geçerli eğitimi olmayan veya hizmet kaydı bulunmayan başvuru sahiplerinin bir an önce Milli Eğitim Bakanlığı onaylı başvuru yapacağı alanda en az 60 saat eğitim aldığını gösteren belgeyi bir an önce temin etmeleri gerektiğini belirtti.

Başvuru sahibinin dikkat etmesi gereken bir diğer hususun da proje teslimi için son günü beklememesi olduğunu ifade eden Şehitoğlu, erken başvuru yapan başvuru sahiplerinin projelerinin sıralamasında puanları eşit olduğunda avantaj sağlayarak diğer başvuruların önüne geçeceğini dile getirdi. Metin Şehitoğlu, şunları söyledi: "Önceki çağrı dönemlerinde başvuru paketlerinde tekliflerle ilgili teklif alma kurallarına uyulmadığı; metraj cetvelleri, iş planı, teknik proje ve uygun harcama tablolarının birbiriyle uyumlu olmadığı; mimari projeler ve teknik proje hazırlanırken hayvan barınağı ile ilgili asgari teknik kriterlerin gözetilmediği ve zorunlu makine-ekipmanlara dikkat edilmediği sıklıkla tespit edilmiştir." (CİHAN)

Ekleme Tarihi
29.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tkdk, 7'inci Çağrı Dönemine Çıktı, 270 Milyonluk Destek Verilecek
Link: Tkdk, 7'inci Çağrı Dönemine Çıktı, 270 Milyonluk Destek Verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız