Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TZOB'dan Balıkçılara: Rastgele!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Eylül'de başlayan av sezonu için tüm balıkçılara başarılı bir av mevsimi dileyerek bazı uyarılarda bulundu.


ANKARA Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Eylül'de başlayan av sezonu için tüm balıkçılara başarılı bir av mevsimi dileyerek bazı uyarılarda bulundu.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada 1 Eylül Cumartesi günü başlayacak su ürünleri av mevsiminin, ekmeğini denizden çıkaran balıkçılarımız için bol ve kazançlı geçmesini diledi. Bayraktar, açıklamasında bazı sorunlara dikkat çekerek balıkçılara uyarılarda bulundu.

-"Avrupa'YA İHRAÇ EDİLEN TEK HAYVANSAL TARIM ÜRÜNÜMÜZ SU ÜRÜNLERİDİR"-

Bayraktar, sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyan deniz ürünlerini sofralara ulaştıran balıkçıların sorunlarının bulunduğunu vurguladı. Bu sorunların çözülmesinde, Bakanlıklara, kooperatiflere ve birliklere bazı görevler düştüğünü belirten Bayraktar, "Avrupa'ya ihraç edilen tek hayvansal tarım ürünümüz su ürünleridir. Sektörün uluslararası pazarlarda daha iyi rekabet edebilmesi için, desteklemeler günün şartlarına göre artırılmalıdır" dedi.

-"SU ÜRÜNLERİ KAYNAKLARIMIZ ORMAN ALANLARIMIZDAN FAZLA"-

Türkiye'de toplam su ürünleri kaynaklarının yüzey alanları itibarıyla orman alanlarından daha fazla olduğuna işaret eden Bayraktar, Türkiye'nin su ürünleri üretim miktarı bakımından dünyada 35'inci, AB ülkeleri arasında ise 7'nci sırada yer aldığını açıkladı.

Bayraktar, su ürünlerindeki verimliliği arttırmak için "Açık deniz balıkçılığına geçilerek avlanma alanları yaratılmalı ve ülkemizin kaynaklarına yönelik av baskısı azaltılmalıdır" dedi. Bazı balık türlerinin yok olmakla karşı karşıya kaldığını belirten Bayraktar, balıkçıların yasaklara mutlaka uyması gerektiğini ifade etti. - Ankara -
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tzob, Balıkçı, Rastgele, balık, su ürünleri,
Link: TZOB'dan Balıkçılara: Rastgele!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız