Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kalealtı Sulama Birliği 

Kalealtı Sulama Birliği'nin Elektriği Yine Kesildi

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Yaklaşık 60 bin dönüm araziye sulama suyu sağlayan Kalealtı Sulama Birliği’nin elektriği, ödenmemiş borcu yüzünden yeniden kesildi.


Temmuz ayı başında mahkeme kararı ile elektriğe kavuşan Kalealtı Sulama Birliği, AKEDAŞ'ın gazabına uğradı. Kalealtı Sulama Birliği Başkanı Halil Eyril, sulama yaptıkları alandaki hububat, ayçekirdeği ve mısır hasadının tamamlandığını belirterek, şeker pancarı ve sebzelerin son suya ihtiyacı olduğunu belirterek, elektriğin en azından 5 gün daha açılmasını istedi.
Şeker pancarı ve sebzelerin son suyunun verilmemesi halinde çok büyük verim kaybının yaşanacağını ve çiftçinin zarar edeceğini belirten Eyril, bu yıl için ödemeyi taahhüt ettikleri 550 bin TL’nin 300 bin TL’lik kısmını ödediklerini, kalan kısmı ise Eylül ayından itibaren ödemeye başlayacaklarını söyledi.

Eyril, şunları kaydetti:

“Birliğimizin AKEDAŞ’a olan borcu nedeniyle elektriği sulama mevsimi öncesinde kesilmişti. Ancak, Elbistan Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile gecikmeli de olsa elektrik açıldı ve çiftçimiz tarlalarını sulayabildi. Bu süre zarfında hububat, ayçekirdeği ve mısır hasadı tamamlandı. Şuanda ise ekili olarak sadece şeker pancarı ve sebze kaldı. Ancak, AKEDAŞ geçtiğimiz günlerde birliğin elektriğini tekrar kesti. Mahkeme kararı olmasına rağmen elektriğin kesilmesine bir anlam veremiyoruz. Elektriğin açılması için daha önce mahkemeye başvuran çiftçilerimiz, şimdi ise elektriğin mahkeme kararına rağmen kesilmesi nedeniyle tekrar suç duyurusunda bulunacaklar.”
 
Birlik olarak ödemeyi taahhüt ettikleri elektrik borcunun büyük bir kısmını yatırdıklarını anlatan Eyril, şöyle konuştu:

“Birliğimizin AKEDAŞ’a yüklü bir elektrik borcu bulunuyor. Bu yıl için 550 bin TL’sini ödemeyi taahhüt ettik ve bunun 300 bin TL’sini ise ödedik. Çiftçimiz ile yaptığımız yapılandırmaya göre, birliğe borcu olan çiftçilerimiz Eylül ayından itibaren borçlarını ödeyecekler. Dolayısıyla bizde tahsil ettiğimiz rakamı, doğrudan AKEDAŞ’a aktaracağız. Şu anda tarlalarımızda şeker pancarı ve sebze ekili durumda. Bunların son suları için en azından 5 gün daha elektrik açılsa, yeterli olacaktır. Bu sürede ekili alanlara son suyu verebiliriz. Birliğimizin günlük elektrik sarfiyatı 16 bin TL’dir. Şuanda yaklaşık 10 bin dekar alan ekili durumdadır. Çiftçimizin daha fazla mağdur olmaması için elektriğin açılmasını istiyoruz.”

Ekleme Tarihi
31.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kalealtı Sulama Birliği, Elektriği Yine Kesildi, sulama, elektrik, kalealtı
Link: Kalealtı Sulama Birliği'nin Elektriği Yine Kesildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız