Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hudutsuz Yem Bitkisi Üretimi Projesi Çalışmalarına Başladı 

HUDUTSUZ YEM BİTKİSİ ÜRETİMİ PROJESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI


SİVAS (İHA) - Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü TAD Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hudutsuz Yem Bitkileri Üretimi Projesi’nin çalışmalara başladığı belirtildi.


Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü TAD Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ülke hayvancılığının geliştirilmesinde çözülmesi gereken en önemli sorunlardan birinin kaliteli, ucuz ve bol kaba yem ihtiyacının düzenli karşılanması olduğu belirtilerek, bu amaca yönelik olarak uygulanan projelerden biri olan Hudutsuz Yem Bitkileri Üretimi Projesi’nin çalışmalara başladığı vurgulandı.
 
Açıklamada, “Mevcut tarımsal üretim sahalarında tarımsal alanlar arası sınırlardan ve parçalılıktan oluşan üretim ve verim kayıplarının önüne geçilmesi, atıl vaziyette bulunan arazilerin ülke tarımına kazandırılması, köylerde sosyo-ekonomik yapıyı da olumlu yönde etkileyecek bir projedir. Projenin sürdürülebilirliği açısından üretimde belirlenen bölgelerde oluşturulacak bir organizasyon yapısı ile özel sektörün de projenin içinde yer alması amaçlanmaktadır.
 
Projenin uygulamaya sokulması ile gerek bölge halkının gerekse özel sektörün ihtiyaçları tam anlamıyla karşılanacak. Ülke hayvancılık sektörü açısından da uzun zamandır var olan kaliteli kaba yem açığına çözüm bulunmuş olacaktır. Bu kapsamda projenin gerek topografik, gerek sosyal yönden uygulanabilir olacağı düşünülen tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerden Yıldızeli, İmranlı, Zara İlçelerinde bölge halkını bilgilendirme toplantıları yapılmış ve etüt çalışmalarına başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.
alt
alt

Ekleme Tarihi
31.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hudutsuz Yem Bitkisi Üretimi Projesi Çalışmalarına Başladı, tarım, ziraat
Link: Hudutsuz Yem Bitkisi Üretimi Projesi Çalışmalarına Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız