Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Amatör balıkçılara 'tırıvırı olta kullanmayın' uyarısı

KAYSERİ (CİHAN) - Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, amatör balıkçılar ve balık avı malzemesi satanların tırıvırı ve paraşüt olta tiplerini kullanmamaları uyarısında bulundu. Bunları kullanan ve satışını yapanlara para cezası uygulandığı belirtildi.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi’nden Ziraat Mühendisi Mümtaz Hacıpaşaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, doğaya zarar veren tırıvırının kullanılmamasını istedi. Hacıpaşaoğlu, şu bilgileri verdi:

“Tırıvırı, paraşüt ya da katil tor adıyla da bilinmektedir. Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarına bir kurşun ağırlık takılarak imal edilen yasal ve ahlaki olmayan bir balık avlama aracıdır. İnce misinadan imal edilmiş olması nedeniyle su içerisindeki taş, kaya ve ağaç parçalarına takılınca kolayca kopabilmekte, kopan parçalar yıllarca suda kalıp, suda yaşayan yüzlerce canlıyı öldürerek doğal yaşama karşı büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu haliyle tam bir doğa katili olup, aynı zamanda amatör balık avcılığı ruhunu da yok etmektedir. Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, bu tür gayri ahlaki, doğayı ve canlıları katleden avlanma araçlarını satan ve kullananları bir kez daha uyarıyor; doğayı, çevreyi ve yaban hayatını korumak ve çocuklarımıza yaşanılabilir bir çevre bırakmak için lütfen tırıvırı satmayın ve kullanmayın diyoruz.”

Mümtaz Hacıpaşaoğlu, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'de, tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılmasının yasaklandığını hatırlattı. Hacıpaşaoğlu, bu düzenlemeye aykırı hareket edenler hakkında, Su Ürünleri Kanunu'nun ceza hükümleri gereğince 857 TL idari para cezası verildiğini dile getirdi. 

Ekleme Tarihi
01.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: amatör balıkçılık, tırıvırı olta, gıda, tarım, ziraat
Link: Amatör balıkçılara 'tırıvırı olta kullanmayın' uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız