Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakan Eker, Su Ürünleri Av Sezonunun Açılış Törenine Katıldı

İSTANBUL (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Poyrazköy Balıkçı Barınağı’nda su ürünleri av sezonunun açılış törenine katıldı.


Balık av yasağı bu geceden itibaren sona eriyor. Balık sezonunun başlaması nedeniyle Poyrazköy Balıkçı Barınağı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de ticari ruhsatlı 88 bin, amatör ruhsatlı 63 bin olmak üzere 150 bin civarında balıkçılıkla uğraşan vatandaş olduğunu, 50 bin civarında da tekne bulunduğunu belirtti. Eker, balıkçılık faaliyetinin 3 tarafı denizlerle çevrili ülkede yüz binlerce vatandaşın hem geçim, hem de önemli bir besin kaynağı olduğunu söyledi.

Bakan Eker, denizlerde 2 bin 400 civarında balıkçılık tesisi olduğunu, buralarda yetiştiricilik faaliyeti yapıldığını kaydetti. Eker, geçen yıl yüzde 8,8 büyüyerek bu alanda dünyada 2. olan ülkede su ürünleri sektörünün yüzde 20 oranında büyüdüğünü hatırlatarak, su ürünleri sektörünün Türkiye'nin ekonomik faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Bakanlık olarak yavru balık yetiştirerek denizlere bıraktıklarını, özellikle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kalkan ve mersin balıklarının bu yıl denizlere bırakıldığını aktaran Eker, BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) verilerine işaret etti. Bu verilere göre Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğinde büyüme hızında 3. sırada olduğunu bildiren Eker, bu alandaki ihracatın 26'dan 67 bin tona çıktığını, Türkiye'nin 395 milyon dolar değerinde su ürünü sattığını kaydetti.
 
Bakan Eker, balıkçılarının işlerinin zor olduğunu, bu faaliyeti sürdürmenin ancak aşk, fedakarlık ve çalışmakla mümkün olacağının altını çizerek, ''Hükümet olarak hep balıkçılarımız yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Gerek krediler, gerek desteklemeler gerekse düzenlemelerle bir şekilde sizinle bir arada olacağız, sizinle birlikte kararlarımızı gözden geçirip değerlendireceğiz. Bunu, özellikle bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar bakanlığımızı kapıları siz balıkçı kardeşlerimize hep açık oldu, bundan sonra da açık olacak'' dedi.

Ekleme Tarihi
01.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Karacabey, gıda organize sanayi bölgesi, tarım, sulama,
Link: Bakan Eker, Su Ürünleri Av Sezonunun Açılış Törenine Katıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız