Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Balık avı yeni düzenlemeyle başladı

ANKARA (AA) - Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ, av sezonuyla birlikte yürürlüğe girerken, denetimler de bu çerçevede artacak.


Balık avcılığında 15 Nisan 2012 tarihinde başlayan genel av yasağı sona ererken, su ürünleri kaynaklarının korunması ve balıkçılıkta sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın avlanma araçları ve yöntemleri başta olmak üzere, avlanan su ürünlerinin boy, avlanma zamanı, avlanma yerleri ve balıkçıların yükümlülükleri ile uyulması gereken kurallara ilişkin yeni usul ve esasları belirlediği tebliğe göre, gırgır avcılığında 18 metre olan derinlik mesafesi yeni dönemde 24 metre olacak.

Ekolojik açıdan önemli bir deniz olan Marmara Denizi'nde, İzmit Körfezi, Adalar civarı ve Büyükçekmece Koyu'nda bazı alanlar gırgır avcılığına kapatılacak. Akdeniz'de, 6 mil dışında, ton balıklarının avcılığına yıl boyunca müsaade edilecek, Akdeniz'de demir iskelet üzerine tel sarılmak suretiyle yapılan kafesle avcılık seçiciliği olmadığından yasak olacak.

Balıkçılar "vira bismillah" dedi

Ordulu balıkçılar, 1 Eylül'de sona eren av yasağının sonrasında gece saat 00.00 gösterirken denize açılarak ''Vira Bismillah'' dedi. Çeşitli boy kayıklarla denize açılan balıkçılar, gece boyunca denize attıkları ağlardan palamut topladı.

Av yasağının kalkması ile birlikte denize açılan balıkçılar tuttukları ilk palamutların mıhlamasını yaparak kayıkta hep birlikte yemeyi tercih etti.

Öte yandan İstanbul Kumkapı'daki balıkçılar, ''Gırgır'' teknelerine getirilen av bölgeleri yasakları ve av derinliğinin 18 metreden 24 metreye çıkartılmasını protesto amacıyla 3 gün denize çıkmama kararı aldı.

Düzceli ve Sakaryalı balıkçılar, şiddetli poyraz nedeniyle denize açılamazken, Samsun'un Dereköy Limanı'ndaki balıkçılar ise ilk gün elleri boş döndü.

Ekleme Tarihi
02.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Balık avı, yeni düzenleme, av sezonu, denetim, gırgır tekne, av yasağı, balıkçılık, gıda, tarım, ziraat
Link: Balık avı yeni düzenlemeyle başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız