Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yerel Ürünlerin Tohumlarına Özel Koruma

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Organik Tarım Birimi Sorumlusu Alev Kır, "Amacımız yerli çeşitlerin kaybolmasını önleyerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak ve yeni ıslah projelerinde yeni çeşitler geliştirmektir" dedi.


Kır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ulusal Gen Bankası'nın, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Çorum'da üretilen yerel ürünlerin tohumlarını çok özel koşullarda koruma altına alacağı bildirildi.

Yaklaşık 10 gün içerisinde 4 il dolaşarak sebze, baklagiller ve tahıl ürünlerinin tohumlarını toplayarak Ulusal Gen Bankasında koruma altına alacaklarını anlatan Kır, şöyle konuştu:

"Amacımız yerli çeşitlerin kaybolmasını önleyerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak ve yeni ıslah projelerinde yeni çeşitler geliştirmektir. Tohum stratejik önemi bulunan bir materyaldir. Çalışma kapsamında Kastamonu, Sinop, Samsun ve Çorum'da yerel ürün tohumlarını toplayacağız. Çalışmaya Kastamonu'dan başladık ve hemen hemen bütün ilçelerini dolaşıyoruz. İnebolu ilçesinde 22 farklı yerel ürünün tohumlarını aldık. Bizim için çok verimli oldu. İnebolu'da özellikle sebze ve baklagillerin yöresel olarak hala üretildiğini ve tüketiciler tarafından tüketildiğini gördük. Yerel ürünler pazarlarda hem üretici hem de tüketici tarafından tercih ediliyor olması sevindiricidir."

Kır, daha sonra İnebolu ilçesinde kurulan pazar yerinde yerel ürünleri inceleyerek, satışa sunulan tohumlardan örnekler aldı. (AA)

Ekleme Tarihi
03.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yerel Ürünlerin Tohumlarına Özel Koruma, tohum, tarım, ziraat,
Link: Yerel Ürünlerin Tohumlarına Özel Koruma




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız