Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Güneş Viol, meyveye ağırlık verecek

DENİZLİ - Denizli'de yumurta violü üretmek için 2004 yılında kurulan Güneş Viol, bu yılın sonlarında yumurta violü dışında meyve ve endüstriyel viol üretimine ağırlık verecek.
 
Bölgesel olan satışlarını, kalitesi ve ürün gamını geliştirerek 2008 yılından itibaren Türkiye'nin birçok bölgesine satış yapmaya başladıklarını belirten Güneş Viol Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güleryüz, "Ürünlerimizin kalitesiyle ve rekabetçi fiyatlarımızla pazarda aranan firma olarak, müşteri odaklı çalışarak, öz kaynaklarımızla istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettik. Yumurta sektörünün marka firmaları da dahil geniş bir müşteri portföyüne ulaştık" dedi.

Eksiklikler giderildi

Mayıs ayında yeni yatırımlarını devreye aldıklarını anlatan Güleryüz, ürün gamlarındaki eksiklikleri de bu yatırımla tamamlamaya başladıklarını kaydetti. Güleryüz, "Ayrıca kapalı alanımızı da 3 kat arttırıp yılsonuna kadar 5 bin 400 metrekarelik bir alanda faaliyetlerimize devem etmeyi planlıyoruz" dedi.

Bu yılın sonlarında yumurta violü dışında meyve ve endüstriyel viol üretimine de ağırlık vereceklerini vurgulayan Güleryüz, "Ülkemizde tüketicinin bilinçlenmesi ve ihracatın artışı, çevre dostu doğal ambalaj gereksinimini de artırmıştır. Yumurta violü dışındaki bu ürün gruplarında da pazardaki etkinliğimizi artıracağız" şeklinde konuştu.

Çevre dostu doğal ambalaj olan kağıt viol ile yumurtaya doğal koruma sağlandığını ifade eden Levent Güleryüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sektörde yatırımın ciddi finansman gerektirmesi, kalıp maliyetleri, hammadde temininde dalgalanmalar, kağıdın ihracat baskısı, sektörümüzün başlıca sorunlarıdır. Kağıt olarak ihracat yerine viol olarak katma değerli ürün ihracatını devlet desteklemelidir. Navlun nedeniyle ihracat taleplerine rekabetçi fiyat verilebilmesi için devlet teşvikinin gerektiğini, üretiminde ithal girdi olmayan ürünlerinin ihracatı dış ticaret açığımız için önemli."







kobiden.com

Ekleme Tarihi
03.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Güneş Viol, meyve üretimi, yumurta violu, endüstriyel viol üretimi, gıda, tarım, ziraat
Link: Güneş Viol, meyveye ağırlık verecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız