Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Halil İbrahim Gül, Temesist ’ten Afganistan’a 10 milyon dolarlık gıda deposu 

Temesist’ten Afganistan’a 10 milyon dolarlık gıda deposu

Türkiye’de akıllı raf sistemleri sektörünün lideri Temesist Raf, Afganistan’da NATO’nun açtığı gıda deposu ihalesini kazandı. Şirket işi Dubaili, İspanyol ve Çinli iş adamlarının elinden aldı.


Temesist Raf, Kandahar ve Kabil’de kurulacak gıda depolarını 3 ay içerisinde teslim edecek. Bilecik’deki tesisinde ayda 2.000 ton çelik üreten Temesist Raf, 42 ülkeye akıllı raf sistemleri ihraç ediyor.

1986 yılında 50 metrekarelik bir alanda başladıkları üretimlerini günümüzde 18.000 metrekarelik tesise taşıdıklarını belirten Temesist Depo ve Raf Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, “Türkiye sanayisinde endüstriyel de ihtiyacı olan firmaların yüzde 90’ı bizim müşterimiz” dedi.

Proje bazlı çalıştıklarını söyleyen Halil İbrahim Gül, başta Almanya, İtalya, Kuzey Afrika ülkeleri, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan ve Afganistan olmak üzere toplam 42 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Halil İbrahim Gül, “Bulgaristan’da Avrupa’nın en büyük deposunu kuruyoruz. Orta Afrika’da Kamerun’u merkez seçtik ve bu ülkede de bankalara ve Telekom operatörü şirketlere projeler hazırlıyoruz” dedi.

2014’te üretimin yüzde 60’ını ihraç edecek

Bilecik’te kurulu tesise ek yatırım yaptıklarını açıklayan Halil İbrahim Gül, bunun yanı sıra Azerbaycan’da bir tesis kurduklarını ve çevre ülkelere bu tesis üzerinden üretim ve satış yapacaklarını kaydetti. Şu an üretimlerinin yüzde 35’lik kısmını ihraç ettiklerini de bildiren Halil İbrahim Gül, 2014 yılında bu oranı yüzde 60’a çıkaracaklarını ifade etti. Geçen yıl ciro bazında yüzde 65 büyüme gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme tahmin ettiklerini kaydetti. Halil İbrahim Gül, “2 yıl sonra Osmaniye’de 4 milyon TL’ye mal olacak yeni bir tesis kuracağız. Aynı süre içerisinde Kamerun’da da tesis kurarak, çevre ülkelere üretim ve satışı bu ülke üzerinden gerçekleştireceğiz” dedi.

NATO da Temesist’i tercih etti

Geçtiğimiz günlerde NATO’nun Afganistan’da açtığı gıda deposu ihalesini alarak, yeni bir başarıya imza attıklarını açıklayan Halil İbrahim Gül, “NATO’ya daha önce Afganistan temsilcimiz Mersin merkezli Trader İthala ve İhracat Ltd. Şti. aracılığı ile 3 günde 7 tırlık ürün üretip teslim etmiştik. Ve bu işin bir kısmını da uçakla Afganistan’a göndermiştik. Bugün anlıyoruz ki; o zaman çok hızlı bir şekilde üretim yapıp uçakla Afganistan’a kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz teslimat, gıda deposu ihalesini almamızda bize büyük bir referans olmuştur” dedi.

Bir yıllık yoğun bir çalışma neticesinde kanılan ihale çerçevesinde Kandahar ve Kabil’de gerçekleştirilecek gıda deposu projelerinin iki kısım şeklinde yapılacağını ifade eden Hali İbrahim Gül, “Kandahar’daki 3.5 milyon dolar ve Kabil’deki ise 6.5 milyon dolar değerindeki iki projenin toplamı 10 milyon dolar tutarında. Dubaili, İspanyol ve Çinli firmaların da katıldığı ihale sürecinde, bu ülkelerine geride bırakarak, proje yapımını üstlenmiş olduk. Üretime ve sevkiyatlara başladık. 3 ay gibi kısa bir sürede gıda depolarını kurmuş olacağız” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Temesist, Afganistan, 10 milyon dolarlık gıda deposu, gıda, gıda deposu
Link: Temesist’ten Afganistan’a 10 milyon dolarlık gıda deposu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız