Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Özden: -''Alınan kararların ardından kısa sürede ülke içinde saman fiyatının düşmesini bekliyoruz''

ANKARA (A.A) - Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden, alınan kararların ardından kısa sürede ülke içinde saman fiyatının düşmesini beklediklerini bildirdi.


Özden yaptığı yazılı açıklamada, hayvancılık girdi maliyetlerinin büyük kısmını yemin oluşturduğunu belirtirken, yem fiyatlarındaki artış ya da azalışların doğrudan üretimi etkilediğini ifade etti.

Son zamanlarda sap, saman ve kuru ot miktarındaki azalmanın ardından saman fiyatlarının yurt genelinde 3 katına varan oranlarda artış göstermesinin üreticiyi zor durumda bıraktığına işaret eden Özden, gerek et gerekse süt hayvancılığı ile uğraşanların hayvanlarına yedirecek samana ulaşmakta zorluk yaşadıklarını kaydetti.

Özden şöyle devam etti:

''Bu duruma müdahale eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 9 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bitki Karantinası Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince ülkemize sap, saman, ot ve yaprak ithalatı yasağı kaldırıldı. İthalat yasağının kaldırılmasının ardından 2 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan İthalat Rejimi Kararı'na ek karar ile saman, ot ve sap gibi ürünlerde gümrük vergisi oranının yüzde sıfıra indiği açıklanmıştır.

Sektörün tüm kesimleri tarafından olumlu karşılanan bu kararların ardından kısa süre içinde saman fiyatının düşmesini bekliyoruz. Bu konuda emeği geçen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanlığı'na ve Maliye Bakanlığı'na teşekkürlerimizi sunarız.'' 

Ekleme Tarihi
04.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Saman fiyatının düşmesini bekliyoruz, saman, hayvancılık, yem, kaba yem
Link: Özden: Saman fiyatının düşmesini bekliyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız