Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GÜBRETAŞ’ta satış hedefi 1,6 milyon ton

İSTANBUL (CİHAN) - Kimyevi gübre sektörünün önde gelen oyuncularından GÜBRETAŞ, sene sonunda 1,6 milyon ton satışa ulaşmayı hedefliyor. Kampanyaları ile çiftçilerden büyük ilgi gören şirketin, şu an itibari ile 2,3 milyar lira seviyesinde.


GÜBRETAŞ yönetimi, basın toplantısı ile şirketin ilkyarı performansını değerlendirdi. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, çiftçilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek; “GÜBRETAŞ, Türk çiftçisinin yanında ayağına kadar hizmet götüren bir kuruluş olmaya devam edecektir.” dedi. 24 saat istenilen yere gübre ulaştırabilen bir kurum haline geldiklerini dile getiren Abdullah Kutlu, “Şirketimiz, Türkiye’deki gübre tüketiminin 4’te 3’lük bölümünü üretebilecek bir kapasiteye sahip fabrikalar zinciridir.” ifadesini kullandı. Kutlu ayrıca İran’da 35 milyon dolarlık daha yatırım yaptıklarını açıkladı.

Son 5 yılda borsada en hızlı büyüyen şirket olduklarının altını çizen GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda 1986’dan beri işlem gören ilk kurumlardan biriyiz. 31,92’lik pay ile sektör lideriyiz.” diye konuştu. Abdullah Kutlu, firmanın 60’ıncı yılında üretim, satış, ciro, kâr ve pazar paylarında en yüksek rakamlara ulaşarak tarihinin en büyük rakamlarına ulaştığını söyledi.

Genel Müdür Osman Balta ise şirketin 2,3 milyar TL’lik büyüklüğe tarım camiası sayesinde ulaştığını belirtti. Balta, yılsonunda 1,6 milyon ton satış yapmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

Toplantıda ‘Eken de kazanıyor, biçen de’ kampanyası ile ilgili bilgi veren Balta, “Çiftçiler, 500 TL’lik alışverişlerinin faturalarını, bayiler ise 15 bin TL’lik alışverişlerinin faturalarını göndererek kampanyaya katılabilecek.” dedi. Osman Balta, kampanyada çekilişle çiftçilere traktör, kamyonet, cep telefonu, çamaşır makinası, dizüstü bilgisayar, televizyon ve yurtdışı seyahati gibi hediyeler vereceklerini aktardı.

Balta, ilk yarıda hayata geçirilen ‘Nar gibi’ adlı kampanyaya da 700 bin katılım olduğunu; burada 670 bin civarında ciro yaptıklarını bildirdi. Medya temsicilerinin ilgi ile izlediği basın toplantısında son olarak ‘Nar Gibi’ kampanyasının talihlilerine hediyeler verildi.

Ekleme Tarihi
05.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: gübretaş, kimyevi gübre, çiftçi, gıda, tarım, ziraat
Link: GÜBRETAŞ’ta satış hedefi 1,6 milyon ton




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız