Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

45 gün taze kalan kiraz üretti, Çin'e ihracat yapacak

Alara Fidan ve Alanar Meyve, yoğun Ar-Ge çalışmaları ile kirazda yeni bir çeşit keşfetti. Firma, yaklaşık 45 gün ilk günkü tazeliğini koruyan özelliğe sahip bu ürün ile Çin'e ihracat hedefliyor.


BURSA - Araştırma ve geliştirme çalışmaları tarım sektöründeki şirketler için de çok önemli fırsatlar yaratıyor. Cirosunun yüzde 5'ini Ar-Ge çalışmalarına ayıran Alara Fidan, işte böyle bir çalışmaya imza atarak Uzakdoğu'ya ihraç edilebilecek kadar uzun süre tazeliğini koruyan bir kiraz çeşidi üretme başarısı gösterdi.

Yüzde 15'i kiralık arazi üzerinde olmak üzere Türkiye'nin 7 şehrindeki 15 meyve bahçesinde, 4 bin 500 dekarın üzerindeki bir alanda modern meyve yetiştiriciliği yapan Alara Fidan ve Alanar Meyve, yoğun Ar-Ge çalışmaları ile kirazda yeni bir çeşit keşfetti.

Firma, yaklaşık 45 gün ilk günkü tazeliğini koruyan özelliğe sahip bu ürün ile Çin'e ihracat hedefliyor. Üretimde henüz deneme aşamasında olduklarının altını çizen Alara Fidan CEO'su Yavuz Taner, Avrupa pazarı yanında Çin başta olmak üzere Uzakdoğu ve Ortadoğu pazarlarını kendilerine hedef belirlediklerini açıkladı. Her pazarı kendine göre değerlendirdiklerinin ve o doğrultuda metot ve sistemler geliştirdiklerinin bilgisini veren Taner şu bilgileri verdi:

Çin'e ilk sevyikat 40 ton "Kirazda Çin'e ihracatı başlatmayı istiyorduk. Bunun için de 30-35 gün muhafazaya dayanacak ve 10 günlük raf ömrü olan bir çeşide ihtiyacımız vardı. Yoğun Ar-Ge çalışmaları ile yeni bir kiraz türü keşfettik. Kendi bahçelerimizde üretimine başladık. 65 çeşit kiraz arasında bizi hedefe götürecek doğru ürünü bulduk ve bu yıl yaptığımız deneyimlerle 45 gün dayandırdık. Üretim, hasat ve hasat sonrası düzende dalından kopmuş tazeliğinde kalıyor. Gelecek yıl 20'şer tonluk 2 konteyner (gemi) ile 40 ton seviyesinde Çin'e ilk sevkiyatımızı yapacağız. Yaklaşık 5 yılda 500 tona çıkarma hedefini yakalarız."





dunya.com

Ekleme Tarihi
05.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: kiraz, ar-ge, alara fidan, alanar meyve, ihracat, araştırma geliştirme, gıda, tarım,ziraat
Link: 45 gün taze kalan kiraz üretti, Çin'e ihracat yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız