Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gelecek yıl dünya kavrulacak 

Gelecek yıl dünya kavrulacak


İTÜ Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 2013'ün dünyanın en sıcak yıllarından biri olmasının beklendiğini belirtti.


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneş'teki aktiviteler sırasında açığa çıkan enerjinin, alçak yörüngeli uyduların yükseklik kaybına, yörünge değiştirmesine ve Güneş'teki fırtınanın şiddetine göre uyduların yörüngelerinde ve işlevlerinde problemlere neden olduğunu söyledi.
Güneş olaylarının teknolojik sistemlere yapacağı etkilerin, milyonlarca dolar ekonomik zarara neden olduğunun bilindiğine değinen Kadıoğlu, ''Güneş aktiviteleri, uyduları, haberleşmeyi, elektrik ve yüksek enerji hatlarını etkiler. Bu etkiler, Dünya'nın kuzeyindeki ülkelerde daha fazla görülür'' dedi. Şu an gelişmiş ülkelerin meteoroloji ve afet yönetimi uzmanları 2013 Mart'ı için hazırlıklar yapıyor'' diye konuştu.

''2013'te maksimum olacak''
 
Güneş fırtınalarının, son 11 yıllık periyot sonunda, 2013 yılının ortalarına doğru maksimum olmasının beklendiğini vurgulayan Kadıoğlu, şöyle devam etti:
'' Güneş lekelerindeki artışlar 2013'te tepe noktasına ulaşacak. Buna küresel ısınma ve El Nino'yu da eklersek 2013'ün dünyanın en sıcak yıllarından biri olması bekleniyor. Dolayısıyla küresel ısınma, El Nino ve Güneş'teki etkinliklerin de devreye girmesiyle 2013'ün 2010'a göre daha fazla sıcak olacağı tahmin ediliyor.''(AA)

Ekleme Tarihi
06.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gelecek yıl dünya kavrulacak
Link: Gelecek yıl dünya kavrulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız