Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Hamsi bolluğu vatandaşa yaradı from gida_tarim on Vimeo.

 

İstanbullu balıkçının hamsi bereketi vatandaşa yaradı 
 
İSTANBUL - Av yasağının kalkması ve balıkçıların boykot kararından vazgeçmesi üzerine denize açılan tekneler balıkla dolu geri döndü.
 
Teknelerin hamsiyle dolu dönmesi vatandaşa yaradı. İstanbullu balıkçılar tonlarca hamsiyi ilçe belediyeleri aracılığıyla vatandaşa ücretsiz dağıttı.

İstanbullu balıkçılar, 24 metre avlanma yasağı sebebiyle 3 gün geç başladıkları yeni av sezonunda hamsi bereketi yaşıyor. Denize açılan tekneler, limana hamsi dolu olarak dönüyor. Hamsideki bu bolluk vatandaşların da yüzünü güldürüyor. İstanbul’daki balıkçılar, ilçe belediyeleri aracılığı ile 2 gündür vatandaşlara ücretsiz hamsi dağıtıyor.

Ücretsiz balık dağıtımının gerçekleştirildiği ilçelerden birisi de Güngören oldu.
Güngören Belediyesi balıkçıların yakaladığı sezonun ilk hamsisini vatandaşa ücretsiz dağıttı. Balıkçılardan temin edilen 1 ton balık vatandaşın sofralarını şenlendirdi.

Hamsileri araçlarına yükleyen Güngören Belediyesi yetkilileri, vatandaşlara poşetler halinde dağıttı. Uygulamadan memnun olan vatandaşlar, Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’a ve balıkçılara teşekkür etti.

Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mahmut Uçan, 24 metrenin altında avlanmanın yasaklanması sebebiyle teknelerinin bağlanmasını istemeyen balıkçıların daha açıklarda avlanmak zorunda kaldığını söyledi. Balıkçıların hamsiye yönelmesiyle bir bolluk yaşandığını aktaran Uçan, iki gün önce kilosunu 15 liraya sattıkları hamsinin şimdi kasanının 10 lira olduğunu ifade etti.

Mahmut Uçan, balığı vatandaşlara sevdirmek ve dua almak için belediyeler aracılığı ile ücretsiz balık dağıttıkları bilgisini verdi. Uçan, iki gün içerisinde yaklaşık 9 bin kasa balığın ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.

'24 METRE YASAĞI KALDIRILSIN’

Avlanma yasağının 24 metreye çıkmasının kendilerinin zor durumda bıraktığını savunan Mahmut Uçan, yasağın kaldırılmasını istedi. Balığın göç yolunda avlandıklarını belirten Uçan, balık kaçıp gitmeden yasağın kaldırılması gerektiğini savundu. Uçan, yasağı ihlal eden teknelerin bir ay boyunca seferden alıkonulmasının ise çok ağır bir ceza olduğunu iddia etti. Mahmut Uçan vatandaşlara sadece hamsi değil diğer balıkları da ucuza yedirmek istediklerini, 24 metre yasağının kaldırılmasıyla bütün balıkların ucuzlayacağını öne sürdü. Uçan ayrıca bu yıl palamut bolluğu yaşanmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
06.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: hamsi
Link: İstanbullu balıkçının hamsi bereketi vatandaşa yaradı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız