Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran 

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Başaran: -''Lisanslı depocuk, şartları tam oluşmadığı için şu an itibariyle üreticinin istifade edebileceği bir sistem değil'' 

DÜZCE (A.A) - Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, lisanslı depoculuğun şartlarının tam oluşmaması nedeniyle şu an itibariyle üreticinin istifade edebileceği bir sistem olmadığını söyledi.

     Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisanslı depoculuğun gelişmesi için bazı şartların oluşması gerektiğine dikkati çekerek, ''Üreticilerin depolara kolay ulaşabilmesi gerekiyor. Depoların uygun yerlerde olması gerekiyor. Depoların kira bedeli uygun şartlarda olması gerekir. Ya da hiç alınmaması gerekir. Stopajın üreticiye uygulanmaması gerekir ki üreticiler depoya araç tutarak rahatça ulaşabilsinler'' dedi.

     Bu şartların yerine getirilmemesi halinde lisanslı depoların, ihracatçıların ve tüccarların stok müessesesi haline geleceğini savunan Başaran, ''Lisanslı depoculuğun şartları tam oluşmadığı için şu an itibariyle üreticinin istifade edebileceği bir sistem değil'' ifadesini kullandı.
     Başaran, lisanslı depoların, fındık fiyatlarına etkisinin olmayacağına dikkati çekerek, ''Çünkü depoya giren fındık, borsaya girmiş olacak. Yani bir şekilde üreticinin elinden çıkmış olacak. Dolayısıyla üreticinin fındığını elinde tutması daha avantajlı. Lisanslı depoculuk yönetmeliğinde buna uygun değişiklik de yapılmalıdır'' şeklinde konuştu.
    
     

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Lisanslı depocuk, şartları tam oluşmadı,Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Başaran
Link: Lisanslı depocuk, şartları tam oluşmadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız