Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Doğankent Göleti'ndeki toplu balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor

YOZGAT (CİHAN) - Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesindeki gölette toplu balık ölümleri yaşanması nedeniyle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme başlattı.


İl Genel Meclisi Başkan Vekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Ali Ünlü'nün gölette yaptığı inceleme sonrası durumu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine müdürlük balık ölümlerinin araştırılması için inceleme başlattığını duyurdu.

Ali Ünlü, yaptığı açıklamada, balık ölümlerinin nedeninin yapılacak araştırmanın ardından ortaya çıkacağını belirtti. Ünlü, şu bilgileri verdi: "İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden mühendisler gölette inceleme yaptı, su ve balıklardan numuneler aldı. Bunların araştırılmasından sonra balıkların ölüm nedeni ortaya çıkacaktır. Belde sakinleri tarlasında patates yetiştiren bir kişinin gölete ilaçlı su akıttığını söyledi. Balık ölümleri ilaçlı sudan ya da aniden ısınıp soğuyan havanın balıklar üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı yaşanmış olabilir." dedi.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise gölette meydana gelen balık ölümlerinin sebebinin araştırıldığını söyledi. Kılıç, "Yetkililer, genel olarak göletlerde su seviyesi düştüğü için oksijen oranının azaldığını, bu nedenle de balık ölümlerinin olduğunu ifade ettiler. Fakat Doğankent Göleti'ndeki balık ölümleri ile ilgili kesin bilgi, numunelerin incelenmesinin ardından verebilir." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: doğankent göleti, balık ölümleri, gıda, tarım, ziraat
Link: Doğankent Göleti'ndeki toplu balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız