Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pamuk Toplama Fiyatları Belli Oldu

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, 2012 yılı pamuk fiyatlarını açıkladı.


Ziraat Odası Başkanı Eyyüpoğlu yaptığı açıklamada, "2012 yılında elle pamuk toplama 280 TL, artı 10 TL elçi parası toplam 290 TL. Makine ile toplama hasadı dönüm başı 40 kilometre nakliye dahil 90 TL. Mısır biçimi çırçırsız 15 TL, çırçırlı 16 TL’dir. Bu konuda çiftçilerimizi bilgilendirmek istiyorum. Bu 2 konuda çiftçilerimizden ricada bulunacağım.

Özellikle elle toplamada naylon torbalara konulunca otomatikman Şanlıurfa pamuğunun kalitesi düşüyor. Dışarıdaki firmalar Şanlıurfa pamuğu deyince pamuğu almıyor. Bunun için çiftçilerimiz bu konuda bizi mahcup etmesinler. Her toplantıda bu dile getiriliyor. Çiftçilerimiz normalde her yıl kullandıkları bez torbaları terci etmesi gerekiyor.

Çiftçilerimiz bu konuda bize yardımcı olsunlar. Makineli hasta ise kaliteli ilaç kullansınlar. Kalitesiz ilaç kullanılınca otomatikman kimyasal atılınca üzerinde kuruyor. Üzerinde birde su verilince o ürün hamur gibi oluyor. Bunun içinde pamuğun kalitesi düşüyor.

Çiftçilerimiz 3-5 TL’den kaçmasınlar. İkinci bir konuya da burada açıklık getirmek istiyorum. Hem pamuk hem de buğday faturalarını nerede, hangi ilde kimden faturaları kesmiş ise direk o ilin borsasına gidip kontrol etsinler. Supotajını yatırıp yatırmadığını tespit etsinler. Çünkü bir çok kez sahte fatura olduğunu dile getiriyorlar. Kağıdın sahtesi olmaz. Bir tarafta adam mühür yapmış evde mühür basıyor, öbür tarafta da adam gidip supotajını yaptırıyor. Bunun için çiftçilerimiz bu konuda dikkatli olsunlar. Çiftçilerimiz 1 Ekim 2012 günü son ÇKS’lerini Tarım il Müdürlüğü’ne yatırsınlar. Son gün 1 Ekim 2012'dir" ifadelerini kaydetti.

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: pamuk, fiyat, gıda, tarım, ziraat
Link: Pamuk Toplama Fiyatları Belli Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız