Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

'Anadolu mandası'nın et ve süt verimi artırılacak

SİVAS (CİHAN) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hayata geçirilen 'Halk Elinde Manda Islahı Projesi' ile 'Anadolu mandası'nın et ve süt veriminin artırılması hedefleniyor.


Suşehri Ziraat Odası, köy muhtarları ve besicileri, soyu tüketmekte olan mandaların yaygınlaşması için başlatılan proje çalışmaları hakkında bilgilendirdi. İlçe Ziraat Odası'nda gerçekleşen toplantıda, Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Sami Karayer yaptığı sunumda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hayata geçirilen 'Halk Elinde Manda Islahı Projesi' ile 'Anadolu mandası'nın et ve süt veriminin artırılmasının amaçlandığını ifade etti. Proje sonunda manda sayısının, manda ürünlerinin miktar ve kalitesinin artması hedefleniyor.

Projenin, çiftçiye ekonomik yönden büyük katkı sağlayacağını belirten Karayer, şöyle devam etti: ‘’Bu projenin Sivas öncülüğü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Haki Kara tarafından yürütülmektedir. Bu projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın elinde 3 tane mandası olması yeterlidir. Manda başına 2012 yılı olarak 650 TL destek verilmektedir. Mandalar, değişik çevre koşullarına uyum kabiliyeti yüksek, hastalıklara karşı dayanıklı kanaatkar hayvanlardır. Diğer çiftlik hayvanlarına göre dayanıklılığı, süt ve etinin kolesterol ve yağ içeriği düşük olması gibi birçok avantaja sahiptir. Manda sütü, inek sütüne göre yüksek düzeyde protein, yağ ve mineral içeren bir hayvansal gıdadır."

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Halk Elinde Manda Islahı Projesi, anadolu mandası, et, süt, verim, gıda, tarım, ziraat, hayvancılık
Link: 'Anadolu mandası'nın et ve süt verimi artırılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız