Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Orman köylülerine ceviz desteği sağlanacak

ESKİŞEHİR (CİHAN) - Türkiye’nin iklimi ve toprağı ceviz üretimine müsait olmasına rağmen cevizin yüzde 60’ını ithal etmesi yetkileri harekete geçirdi. Eskişehir Orman Fidanlığı'nda yetiştirilen ceviz fidanları orman köylüsünü kalkındıracak. Bin Köye Bin Ceviz Ormanı Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Eskişehir ve Afyon’daki 30 köye ceviz ve badem ormanları kuracak.


Milli gelirden en düşük payı alan orman köylülerini kalkındırmak, alternatif geçim kaynakları ortaya koymak için ülke genelinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Bin Köye Bin Ceviz Ormanı Projesi' kapsamında fidan üretimine de hız verildi. Eskişehir Orman Fidanlığı'nda yetiştirilen ceviz ve badem fidanları orman köylülerine dağıtılacak. Eskişehir ve Afyonkarahisar illerindeki 30 köyde de ceviz ve badem ormanları kurulacak.

Orman Fidanlığı'nda yetiştirilen aşılı 4 bin ceviz fidanını yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, Fidanlık Müdürü Metin İnan’dan bilgi aldı. Eskişehir ve Afyonkarahisar iklimine uygun 12 çeşit cevir türü aşıladıklarını belirten Bölge Müdürü Sarıkaya, Fidanların dikimine önümüzdeki sonbaharda başlayacaklarını söyledi. Türkiye’nin ceviz rezervinin yüzde 60’ını ithal ettiğini belirten Sarıkaya, böylelikle ülke ekonomisine de katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar ve Eskişehir illerinde kurulacak 30 ceviz ve badem ormanlarındaki ağaçlar meyve vermeye başlayınca köydeki hane sayısına bölünerek ailelere dağıtılacak.                                       

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Halk Elinde Manda Islahı Projesi, anadolu mandası, et, süt, verim, gıda, tarım, ziraat, hayvancılık
Link: Orman köylülerine ceviz desteği sağlanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız