Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gıda Fuarının Vazgeçilmezi “Tiryaki” Oldu 

Ahmet Tiryakioğlu: “Türkiye De Gıda Krizi Noktasında Bir Sıkıntımız Yok”

İSTANBUL (İHA) - 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Tiryaki Agro Gıda A.Ş., fuarın vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.


Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ilk gününde yoğun ilgi görürken, Tiryaki Agro Gıda A.Ş. fuarın vazgeçilmezi oldu. Tiryaki Agro Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Tiryaki Agro Gıda bu alanda Türkiye’deki en önemli şirketlerden birisidir. Bu yıl bu fuarı çok önemsiyoruz.

Gerçekten katılım çok yüksek. Bu tür fuarların dünyada birçok fuara katılıyoruz. Ama özelikle Türkiye’deki fuarları desteklemek için bu fuara katılmayı uygun gördük” dedi.

Tiryaki Agro Gıda’nın lisanslı depoculuk çalışmasını başlatmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Ahmet Tiryakioğlu, “Türkiye’de biliyorsunuz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, TOV’un ve Tarım Bakanlığının yıllardır üzerinde çalışmış olduğu lisanslı depoculuk şirketiyle ilgili ilk ve özel şirketi konumundayız. Daha önce 40 bin ton olarak daha önce TOBB bunu gerçekleştirmişti. Ama Özel sektör ilk ve tek olarak Tiryaki LİDAŞ’ı kurdu ve şu anda kapasitesi 108 bin ton olarak faaliyet gösteriyoruz. Çok yakın bir zamanda bunu 500 bin tona kadar çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyada son yıllarda yaşanan kuraklığa ve Türkiye’ye etkilerini değerlendiren Tiryakioğlu, “Türkiye’de çok şükür gıda krizi noktasında bir sıkıntımız yok. Rekoltemiz Geçen yıllara göre biraz ama geçmiş yıllarda zaten biraz da fazlamız vardı. O fazlalığı revize etmiş durumdayız. Şu anda problem yok. Türkiye bazında stratejik ürünler noktasında biraz daha temkinli olmakta fayda var diyorum” şeklinde konuştu.

Reis Tarımsal Ürünleri San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ise, Tiryaki Agro Gıda A.Ş.’nin daha önce iş hayatına başlaması gerektiğini vurgulayarak, son yıllarda Türkiye’de bakliyat konusunda meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi.
Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 06-09 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olacak.

Ekleme Tarihi
08.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: gıda fuarı, tiryaki, bakliyat, Worldfood İstanbul, Tiryaki Agro Gıda, gıda, tarım, ziraat
Link: Gıda Fuarının Vazgeçilmezi “Tiryaki” Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız