Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

  Beyaz et tüketiminde Avrupa birincisiyiz
 
 BOLU - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, beyaz et üretiminde Türkiye’nin Avrupa’da birinci sırada olduğunu söyledi.

 
 
 
'Uluslararası Bolu Beyaz Et Festivali'ne katılmak üzere Bou'ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, 2023 vizyonunda dünyada tarım sektöründe 5. sırada olmayı hedeflediklerini belirtti. Ak Parti hükümetinin tarıma ve çiftçiye kredilerle büyük katkılar sağladığını anlatan Kutbettin Arzu: “Beyaz et sektörü hem Bolu’ya hem de ülkemize büyük katkılar sağlıyor. Beyaz et tüketiminde Türkiye, dünyada 11. sıradan 7. sıraya yükseldi. Avrupa’da ise 1. sırada. Bu sektöre ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak biz her türlü desteği arkadaşlarımıza sunacağız." dedi.

Türkiye'nin 10 yıllık süre içinde dünyada tarımda 11'incilikten 7'nciliğe geldiğini kaydederek şunları söyledi: " Önümüzde bulunan ülkeler kıta ülkeleri. Toprak ya da nüfus büyüklükleri olarak bizim onlarca katımız olan ülkeler. Hindistan, Çin, Amerika ve Kanada gibi ülkeler. Biz 2023 vizyonunda üreticilerimizin de desteği ile dünyada tarımda da 5'inci sıraya gelmeyi hedefliyoruz.
 
230 milyar gayri safi milli hasıladan sizlerin desteği ile bu gün 730 milyar hasılaya geldiysek, kişi başına düşen gayri safi milli hasılada 10 bin doları geçtiysek, bundan sonrada sizlerin desteği ile 2023 vizyonunda tarımda da 40 milyar dolar ihracatı el birliği ile gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  Beyaz et tüketiminde Avrupa birincisiyiz
Link: Beyaz et tüketiminde Avrupa birincisiyiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız