Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Manavgat'ta sıcak sütün litresi 1 Ekim'den itibaren 72 kuruş olacak

ANTALYA (CİHAN) - Temmuz ayında dondurulan süt fiyatlarının 1 Ekim'den itibaren 6 kuruş zamlanacağı belirtildi. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) yaptığı açıklamada, 1 Ekim'den itibaren sıcak sütün litresinin ilçede 66'dan 72 kuruşa çıkacağını açıkladı.


MASÜB Başkanı Bilal Ay, Manavgat'ta sıcak sütün litresinin 66 kuruş olduğunu ve 3 ay önce dondurulan fiyatların 1 Ekim'den itibaren 6 kuruş zamlanacağını söyledi. İlçede soğuk sütün litresinin 71 kuruş olduğunu belirten Ay, ekim ayında yapılacak fiyat artışıyla 77 kuruşa çıkacağını ifade etti.

Ay, "1 Temmuz'dan itibaren süt fiyatları 66 kuruşta dondurulmuştu. 1 Ekim'den itibaren sıcak ve soğuk süt fiyatlarında 6 kuruş artış olacak. MASÜB'ün Manavgat Yeniköy'de toplamda 12 tonluk süt soğutma tankları bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Gündoğdu ve Taşağıl bölgesinin sütlerini bir merkezde toplamak için Gündoğdu'ya süt soğutma tankları kuracağız." dedi.

İç Anadolu Bölgesi'nde kuraklığa bağlı buğday üretiminin düşük olması nedeniyle saman ve balya fiyatlarının pahalı olduğunu belirten Ay, besicinin geçen yıl samanın balyasını 4 liradan almasına karşı bu sene 12 liradan aldığını söyledi. Yemin çuvalının bir ay içinde 35'den 45'ye yükseldiğinin altını çizen Ay, piyasadaki yem ve balya stokunun kırılması için ithal yem ve balya girişinin fiyatları düşüreceğine inandıklarını kaydetti. Ay, "İthal yem ve saman balyası satışları iç piyasadaki karaborsacıları açığa çıkaracaktır.

Maalesef ülkemizde yem fiyatlarını istediği gibi şekillendiren bir lobi var. Bilinçli bir şekilde sürekli yem fiyatlarını artırılıyor. Bilinçli bir şekilde fiyatlar düşürülmüyor. Aksine artıyor. Birileri anaç sığırların kasaba giderek 2010 yılında olduğu gibi ülkede kırmızı et sıkıntısı olmasını istiyor. Anaç sığırların kesilmesine izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar kasaba kesilmesi için anaç sığır verdirmedik, verdirmeyeceğiz de." açıklamasını yaptı.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede 2011 yılı verilerine göre 32 bin büyükbaş hayvan bulunuyor. 

Ekleme Tarihi
09.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: sıcak süt, fiyat, zam, manavgat, gıda
Link: Manavgat'ta sıcak sütün litresi 1 Ekim'den itibaren 72 kuruş olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız