Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Rize’de 5 bin alabalık dereye bırakıldı

RİZE (CİHAN) - Rize’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Senoz Vadisi’ndeki dereye 5 bin adet 'Karadeniz alası' olarak isimlendirilen alabalık bırakıldı.


Rize’de, 2005 yılında başlatılan 'Doğal alabalık üretilmesi ve orman içi suların balıklandırılması projesi' kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Trabzon-Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda üretilen ve boyları 4-6 cm olan 5 bin adet Karadeniz alası yavrusu Senoz Vadisi'ndeki dereye bırakıldı. Yapılan bu çalışmayla, doğal güzelliğin yanında ileride sportif amaçlı balık avcılığı yapılması da planlanıyor.

Özel bir araçta getirilen yaklaşık 5 bin yavru alabalık ilk olarak kovayla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz tarafından dereye bırakıldı. Daha sonra tüm yavru balıklar dereye salındı. Balık salımı sonrasında açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, "2012 yılı itibariyle toplam 1 milyon 952 bin adet yavrunun salım programı yapıldı. Şu ana kadar yaklaşık 850 bin adet yavruyu tekrar doğadan aldığımız yerlere kavuşturmuş bulunuyoruz." dedi.

Bu yıl Rize'de ilk salım işlemini gerçekleştirdiklerini anlatan Bölge Müdürü Bulut, "Bundan sonra diğer derelerimize salım programlarımız devam edecek. Rize ilinde bu yıl içerisinde 29 bin adet yavruyu derelerle buluşturacağız. Balıkları korumak üzere şuanda kaymakamlık önderliğinde, jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ve muhtarlarımız görevlidir ve tutanak tutmaya yetkili kurumlarımızdır." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
09.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Rizede 5 bin alabalık dereye bırakıldı, gıda, tarım, ziraat
Link: Rize’de 5 bin alabalık dereye bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız