Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sammey’de Meyve Hasadı

Sammey A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasap:
“Büyük Marketlerimiz Maalesef Kaliteli Sebze Ve Meyve Satışı Yapmıyorlar”

SAMSUN (İHA) - Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük meyve bahçesi olan SAMMEY Çiftliği’nde hasat devam ediyor.


SAMMEY A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasap yaptığı açıklamada, ürünler hakkında bilgiler verdi. SAMMEY'de yapılan çalışmaların planlandığı gibi gittiğine dikkat çeken Ahmet Kasap, kaliteden asla taviz vermeyeceklerini dile getirdi. Kasap, "SAMMEY, bu zamana kadar kaliteden asla ödün vermeyen bir firma olmuştur ve böyle olmaya da devam edecektir. SAMMEY, her zaman kaliteli üretimin güvencesi olmaya devam edecektir. 2012 hedeflerinin gerçekleşeceğine de inancımız tamdır" dedi.

Toplam 35 kişiyi istihdam ettiklerini ifade eden Kasap, “SAMMEY Artık İtalya’dan fidan ithal etmiyor. Kendi fidanımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Ekili alan 550 dönüm arazi üzerinde elma, armut, şeftali, nektarin ve kiraz olmak üzere 5 çeşit meyve üretimi yapılıyor. Çiftlikte geçen yıl bin 200 ton hasat yapıldı. Bu yıl yeni bir budama tekniği kullandık, o nedenle bu yılda bin 200 tonda kalabilir ama önümüzdeki yıl uyguladığımız yeni teknik verim arttırılışına sebep olacak. Bizim asıl sıkıntımız, büyük marketlerimiz maalesef kaliteli sebze ve meyve satışı yapmıyorlar. Bu tarım ürünlerini kendilerine pazarlamaya katlığımızda çok afaki tekliflerle karşılaşıyoruz. Ben onların ‘iyi tarım ürünlerini satıyoruz’ demelerine çok inanmıyorum. İyi tarım uygulamasını yapan biziz.

Ürünlerimiz belgeli, hepsi sertifikalı uluslararası kabul görmüş laboratuvarlardan kalite analizleri sürekli olarak yapılıyor. Eğer insan sağlığına zararlı bir madde bulunursa sertifikalar iptal ediliyor. Böyle bir şeyle karşılaşmadık. Avrupa’da meyvecilikte İtalya çok önde. Onlar neyi uyguluyorsa biz de onu uyguluyoruz. İhracat düşüncesiyle kurduk biz burayı. Ama şu anda iç piyasaya ancak yetişebiliyoruz.

O yüzden de kendimizi Avrupa standartlarına uygun üretim yapmaya alıştırdık. Bundan kesinlikle taviz vermiyoruz, bu böyle devam edecek. Bizim şu an ki üretimimiz ihracat için yeterli değil. İhracat yapabilmemiz için en az 10 bin tona ulaşmamız gerekiyor. Bu hedefe ulaşmamız epey bir zaman alır. Biz tek başımıza ihracat hedefine koşarsak bu zaman alacak. Şu anda da ihracata dönük çalışan bizden de başka yok. Biz burayı kurarken Karadeniz’deki bu açığı özellikle Samsun ve Bafra Ovası’ndaki kapatabilmek için kurduk. Bizi takip edenler olur diye kurduk maalesef bizi takip eden olmadı” diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
09.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Sammey, Meyve Hasadı, sebze, meyve, gıda, tarım, ziraat
Link: Sammey’de Meyve Hasadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız