Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yüzde 50’si Üreticiden Yüzde 50’si Devletten 

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği Resmi Gazete’de Yayımlandı


SAKARYA (İHA) - Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sakarya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin 4 Eylül 2012 tarih ve 28401 sayılı Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek, 60 gün içerisinde müracaat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başvurular 2 Kasım 2012 tarihinde sona erecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 4 Eylül 2012 tarih ve 28401 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. 60 gün içerisinde müracaat edilmesi gereken projede son müracaat tarihi ise 2 Kasım 2012 Cuma günü mesai bitimi.

Sakarya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin program hakkında bilgi vererek, “Tarımsal ürünlerin (tütün hariç) işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilemesine yönelik yatırımlar, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, Program kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri ile Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri desteklenecek” dedi.

Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının, gerçek kişi başvurularında 150 bin TL, tüzel kişi başvuruları için de 600 bin TL olmak üzere yüzde 50 hibe desteği verileceğini aktaran Keskin, “Yatırımcılar bu konulardan bir tanesi için başvuruda bulunabilirler. Başvurular İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılacak” diyerek çiftçilere ve yatırımcılara projeden yararlanmaya davet etti.

Ekleme Tarihi
09.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yüzde 50si Üreticiden, Yüzde 50si Devletten, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği
Link: Yüzde 50’si Üreticiden Yüzde 50’si Devletten




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız