Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ege NKM, Çinlilere Türk balı ve zeytinyağı yedirmeye kararlı

Ege NKM Yönetim Kurulu Başkanı Kalpaklıoğlu, " SIAL China Gıda Fuarı'nda gerçekleşen görüşmeler neticesinde Türkiye'den bu güne kadar giden en yüksek bal satışını gerçekleştirdik" dedi.


İZMİR - Bal ihracatı yapmak için 1996 yılında faaliyete başlayan Ege NKM, Almanya ve Fransa'ya büyük ambalajlarla dökme bal gönderirken, bugün balda dünya lideri olan Çin'e bal ve zeytinyağı ihraç eder konuma geldi.

Çin'in pek çok sektör için yükselen pazar konumunda olduğunu ifade eden Ege NKM Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, "Bu nedenle Çin'de gerçekleşen pek çok gıda fuarına katılmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede Çin pazarında önemli bağlantılar kurduk. SIAL China Gıda Fuarı'nda gerçekleşen görüşmeler neticesinde Türkiye'den bu güne kadar giden en yüksek bal satışını gerçekleştirdik.

Dünya standartlarındaki makine parkurumuzla bal ve zeytinyağı konusunda Türkiye'nin önde gelen firmalarından biriyiz. Ege Bal markasıyla yurtiçi ve yurtdışında bal konusundaki iddiamızı dünya lideri Çin'e yaptığımız ihracatla kanıtlamış olduk" dedi.

Çin'de hızla artan nüfus ve kaliteli ürün arayışları karşısında Türk balına karşı artan talepleri sonuçlandırdıklarını anlatan Kalpaklıoğlu, "Bu sayede Türk bal ihracatçılarının da önünü açmış oluyoruz. Çin kolay karar veren bir ülke değil. 400 ile 500 bin ton arasında bal üreten Çin'e, Ege markasıyla girerek Türk firmalarına örnek olacağız. Kurulduğumuz yıllarda büyük ambalajlarda dökme bal yerine kullanımı kolay küçük ambalajlar amaçladık.

300 kilogramdan 20 grama kadar düştük, kavanoz ve pet ambalajlarla Ege Bal satıyoruz. Bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Türkiye o kadar ilerledi ki, biz bu işi o kadar iyi noktaya getirdik ki kendimizle ve ülkemizle gurur duymalıyız. Bu işi organize eden bizim ülkemiz, ambalajı yapan yine bizim ülkemiz, biz de bunun bir parçasıyız" şeklinde konuştu.

'Çin için bal çok önemli'

Dökme bal ihracatından bugün 35 ülkeye bal ve zeytinyağı ihracatı yapan dev bir firmaya dönüştüklerini vurgulayan Kalpaklıoğlu, "Ege NKM olarak zor işler başardık. Yoğun çalışmalarla yurtdışındaki fuarlara katılıp, görüşmeler yaparak işleri bu hale getirdik. Çin'e ve diğerlerine bal satar hale geldik. Çin'in ürettikleri artık kendine yetmiyor, bizi de Avrupa ülkesi olarak gördükleri için bizden ve Avrupa ülkelerinden gıda maddeleri ithalatına başladılar.

Yurtdışından gelen gıda maddelerinin daha kaliteli ve güvenli olduğunu biliyorlar. Çin için bal çok önemli. Daha önce bir parti numune mal gönderdik. Şimdi konteyner bazında 60 bin kilograma yakın bal ihraç ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar 100 bin kilograma ulaşacağız. Ayrıca Çin'de ekonomik seviyesi yüksek olan Çinliler birbirlerine ilkbahar bayramındaki Spring festivalinde zeytinyağı hediye ediyorlar. Bu bağlamda zeytinyağında da 200 bin kilogram bağlantı yaptık" dedi.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
10.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: ege nkm, çin, bal, zeytinyağı, gıda, SIAL China Gıda Fuarı
Link: Çinlilere Türk balı ve zeytinyağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız