Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yeni sezonda hedef büyüdü

Türkiye’nin dünya pazarlarında tartışmasız üstünlüğü elinde bulundurduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kayısı ve incirin ihracatçıları, önümüzdeki sezon hedefini 1.5 milyar dolar olarak belirledi.


Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısıda 2012/13 ihracat sezonu Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin geleneksel hale getirdiği “Yeni Sezona Birlikte Merhaba Kokteyli” ile başladı.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Swissotel’de gerçekleşen gecede Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, 150 bin üretici ailenin 100 binin üzerinde istihdam sağladığına dikkat çekti. Öz, Türk kuru meyve sektörü olarak 120 ülkeye ihracat yaptıklarını ve çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirden oluşan 3 ana mal grubunda üretim ve ihracatta dünya lideri olduklarını söyledi.
İmza kampanyası
Sektörün 2023 yılında 3 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediğini, ayrıca kuruluş çalışmaları son aşamada olan Kuru Meyve Tanıtım Grubu ile Çin, Hindistan, Rusya gibi büyük pazarlara açılacaklarını aktaran Öz, kuru incirde ilk yükleme tarihinin Ekonomi Bakanlığı tarafından 21 Eylül olarak belirlendiğini, fakat ihracatçılar olarak 24 Eylül’de ısrarcı olduklarını kaydederek, bu konuda imza kampanyası düzenlediklerini dile getirdi.

İHRACAT MİKTARI
Türkiye, geride kalan 2011/12 ihraç sezonunda, çekirdeksiz kuru üzümde yaklaşık 215,5 bin ton ürün karşılığı olarak 520 milyon dolarlık; kuru kayısıda, 96 bin tonluk ürün karşılığı yaklaşık 323 milyon dolarlık, kuru incirde 5 Eylül 2012 itibariyle yaklaşık 49 bin ton ürün karşılığı 162 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: kuru incir,kuru üzüm
Link: Yeni sezonda hedef büyüdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız