Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Elbistan'da Organik Tavukçuluk Projesi 

Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda Bu Yıl Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alınacak Olan Laborant Ve Veteriner Sağlık Programı’nda Görev Yapacak Olan Öğretim Görevlileri Tarafından Uygulanacak Proje İle Organik Tavukçuluk Yapılacak.


KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) tarafından hazırlanan yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Bu yıl ek yerleştirme ile öğrenci alınacak olan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’nda görev yapacak olan öğretim görevlileri tarafından uygulanacak proje ile organik tavukçuluk yapılacak.

Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda, kapari, organik karpuz ve organik domates yetiştiriciliğinin ardından, insanların en çok tükettiği tavuk etinin organik olarak üretilmesi amacıyla yeni bir projeye daha imza atılıyor.

EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, bu yıl açılan ve ek yerleştirme ile öğrenci alacak Laborant ve Veteriner Sağlık Programı için 3 yeni öğretim görevlisinin kadroya dahil edildiğini belirterek, bu öğretim görevlilerinin bilgilerinden istifade edilerek, organik tavukçuluk projesinin hazırlandığını söyledi.

Okul arazisinde bulunan ve kullanılmayan küçük bir binanın proje için hazırlanacağını ifade eden Binici, amaçlarının üretim yapmak ve ticari gelir elde etmek olmadığını belirterek, akademisyenlerin bulundukları bölgelere katkı sağlayacak projeler üreterek, o bölgenin müteşebbislerine yol göstermek olduğunu kaydetti.

Organik olarak ürettikleri karpuz ve özellikle domatesten yüksek verim aldıklarını dile getiren Binici, “Bizim buradaki amacımız, tarım şehri olan Elbistan’da organik olarak ürün yetiştirilebileceğini göstermek, çiftçilerimize alternatifler sunmaktır” dedi.

Elbistan’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çeken EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, tarım projelerinin yanı sıra hayvancılık alanında da bir proje hazırladıklarını söyledi.

Organik tavukçuluk projesini hayata geçirdiklerini belirten Binici, şöyle konuştu:
 
“Bilindiği gibi bu yıl Türkiye genelinde çok popüler olan yeni bir bölüm açtık. Laborant ve Veteriner Sağlık Programına bu sene ek yerleştirme ile öğrenci alacağız. Bölümümüz için atanan 3 yeni arkadaşımız var. Öğretim Görevlileri Zooteknist Seyhan Şerife Işık, Veteriner Hekim Serkan Ali Akarsu ve Biyolog Şakir Akgün arkadaşlarımız ile birlikte organik tavukçuluk projesini uygulayacağız. Bu amaçla okulumuz arazisinde bulunan ve kullanılmayan bir binayı, bu amaca uygun hale getireceğiz. Burada, Ayşe teyzemiz köyünde, bağında, bahçesinde nasıl tavuk yetiştiriyor ise bizde aynı şekilde organik olarak tavuk yetiştireceğiz. Burada, 3 akademisyen arkadaşımızın bilgi ve becerilerini de projeye katarak, bu işi daha bilimsel hale getireceğiz. Tavuklar, büyük çiftliklerdeki gibi yatarak büyümeyecek. Gezecek, dolaşacak, yumurtasının sarısı kocaman olacak. Bizler projeyi hazırlayıp uygulamaya koyacağız. Bu konudaki üretim fikirlerini ise tabiî ki müteşebbislerimiz geliştirecek. Bizden üretim teknikleri ve metotları konusunda destek isteyen yatırımcılara kapımız her zaman açık olacaktır.”

Ekleme Tarihi
11.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Elbistanda Organik Tavukçuluk Projesi, gıda, tarım, hayvancılık, ziraat
Link: Elbistan'da Organik Tavukçuluk Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız