Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çeltik Çalıştayı ve Tarla Günü

ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nce, Edirne'de bulunan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde, 13-14 Eylül tarihlerinde, ''Çeltik Çalıştayı ve Tarla Günü'' yapılacak.

    
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, çalıştaya, Bakanlık yetkilileri, üreticiler, çeltik sanayicileri, pazarlamacılar, tohum şirketleri, araştırıcılar gibi sektörün bütün paydaşları katılacak.
     Açıklamaya göre, çalıştayın ilk gününde sabah oturumunda ABD, Rusya, İtalya, Avustralya ve Güney Kore'den enstitü müdürleri ve yetkililer ülkelerinde çeltik tarımı, üretim teknolojileri, araştırmaları, sanayi gibi konularda sunular yapacaklar.
     Öğleden sonraki oturumlarda da Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ilgilileri, Çeltik Üretici Birlikleri, Pirinç Değirmencileri Derneği başkanları, Ziraat odası başkanları, Tarım-Koop Edirne Başkanı sunu yapacak, daha sonra çalıştay çalışma gruplarına ayrılarak devam edecek.
     Çalıştayın ikinci günü ise Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünde Tarla Günü düzenlenecek. Tarla gününde Enstitüdeki çeltikle ilgili araştırmalar ve yeni çeşitler hakkında katılımcılara bilgi verilecek ve katılımcılar tarlada araştırmaları gezecek.
     Söz konusu çalıştayda çeltik tarımı ile ilgili mevcut durum gözden geçirilerek, sorunlara öneriler getirilecek, ayrıca Trakya Tarımsal araştırma Enstitüsünde yeni çeşitler ve diğer araştırmalar görüşülecek.
     Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünde ayrıca 17-19 Eylül tarihlerinde değişik ülkelerden 50'nin üzerinde yabancı araştırıcı ve Türkiye'den de 15 araştırıcının katılacağı Ilıman İklim Çeltik Araştırma Konsorsiyumu (TRRC) toplantısı yapılacak.
     Açıklamaya göre, Türkiye, pirinç üretimini son 10 yılda oransal olarak en fazla artıran ülkeler arasında.
     Türkiye, 2002 yılında 360 bin ton olan pirinç üretimini yüzde 150 oranında arttırarak 900 bin tona yükseltti.
     Pirinçte Türkiye'nin kendi kendine yeterliliği 2000 yılında yüzde 41,44 iken 2011 de bu oran yüzde 90'ların üzerine çıktı. Son yıllarda meydana gelen üretim artışında Bakanlığın desteklemelerinin de büyük etkisi oldu.
     Birim alanda verim artışı 2000 yılından 2010 yılına kadar yüzde 44 oldu. Türkiye'nin yakın gelecekte çeltikte yüzde 100 kendine yeterli ve ihracatçı bir ülke olması bekleniyor.
    
     Muhabir: Zeynep Akyıl
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
11.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çeltik Çalıştayı ve Tarla Günü
Link: Çeltik Çalıştayı ve Tarla Günü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız