Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MBTG Anadolu’nun ürünlerine değer katacak

GAZİANTEP (CİHAN) - 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarı'nda Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) herkesten tam not aldı.


Anadolu’nun sahip olduğu tarımsal ürünlerin yüksek değere sahip olduğunu ifade eden Reis Tarımsal Ürünler Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “İnsanlığın tarımla tanıştığı ve binlerce yıldır ürünlerinden beslendiği Anadolu görüyorum ki yeni oluşumlarla dünyaya yeniden açılacak, inanıyorum ki ürünlerimiz hak ettiği değere kavuşacaktır.” dedi.

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarı'nda MBTG'ye ait stantta incelemeler yapan Reis Tarım Ürünleri Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis çalışmalar hakkında MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Başkan Vekili Şahin Batallı ve Muhasip Üye Abdurrahman Avcı’dan bilgiler aldı.

Anadolu topraklarının verimliliğini kaybetmeyerek insanlığın devamlılığında önemli rol oynadığını ifade eden Mehmet Reis, “Anadolu verimli toprakları ve dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek kadar çok çeşitli tarımsal ürünleriyle binlerce yıldır insanlığa adeta besin deposu gibi görev yapıyor. Son zamanlarda özellikle hububat ve bakliyat ürünlerinde dünya genelinde tüketimin azaldığı, insanların hazır tüketime yöneldiği, fast food türü yemek tarzı insan metabolizmasını bozmuş, obeziteyi arttırmıştır.” dedi.

Reis, “Tanıtım çalışmalarının ilk faaliyeti İstanbul da gerçekleştirildi. Bundan sonraki faaliyetler yurt dışında sürdürülecekmiş. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında bu ürünlerimizin tanıtılmasının sadece Türkiye ekonomisi için değil, dünya insanlığı içinde büyük önemi vardır. Nitekim sağlıklı beslenmenin yolu tarımsal ürünlerden geçmektedir.” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
12.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: MBTG, Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarı, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar, gıda, tarım, ziraat
Link: MBTG Anadolu’nun ürünlerine değer katacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız