Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İhracatçı kuruluş, üreticiden ilk fındığı aldı -Fındık üreticileri birliği ile ihracatçı kuruluş arasında imzalanan 'Fındıkta Sözleşmeli Tarım Anlaşması' kapsamında üreticiden ilk fındık alımı gerçekleştirildi 

GİRESUN (A.A) - Keşap Fındık Üreticileri Birliği ile ihracatçı kuruluş arasında imzalanan 'Fındıkta Sözleşmeli Tarım Anlaşması' kapsamında ihracatçı kuruluş, üreticiden ilk fındık alımını gerçekleştirdi.

     Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Keşap'taki Noor Fındık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin fındık alım merkezinde düzenlenen fındık teslim töreninde yaptığı konuşmada, anlaşma kapsamında birliğe üye çiftçilerin fındıklarının alımına başlandığını söyledi.

     İhracatçı kuruluşun 1 kilogram fındığın serbest piyasadaki fiyatının üzerine yüzde 4 fiyat farkı koyarak üreticilerin fındıklarını satın aldığını bildiren Akbaşlı, ''Serbest piyasada en iyi fındıklar 4 lira 40 kuruş ile 4 lira 50 kuruş arasında alınıp satılırken biz üreticiler olarak 4 lira 74 kuruşa fındığımızı teslim ettik'' dedi.
     Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin ise birliğe bağlı 75 üye olduğunu ve üyelerin hepsinin nitelikli tarım yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''İyi tarım uygulaması kapsamında ürettiğimiz fındıklar kaliteli oluyor. Bu nedenle de Noor Fındık firması yapmış olduğumuz sözleşmeden dolayı bizlere bir fiyat teklif etti, biz de o fiyatı kabul ettik. 5 yıllık sözleşme kapsamında gelecek yıllarda da bu kalitemizi yakalayacağız ve iyi fiyata satacağız. Bugün burada iyi kalite fındığımızı iyi fiyata sattığımızı göstermiş olduk. Gıda sağlığı açısından da sağlıklı ürünleri tüketicilere intikal ettireceğimiz için övünç duyuyoruz.''
     Bu yıl bin ton fındık teslim etmeyi planladıklarını dile getiren Şahin, ''İyi tarım uygulamasıyla hangi tarladan nasıl fındık aldığımızı ve kalitesini biz biliyoruz. Diğer tüccarlardaki fındıkların hangi üreticiden geldiği belli değildir, kalitesi belli değildir. Ürünler dünyanın hangi bölgesinde satılırsa satılsın, bir barkod numarasıyla izlenebilirliği sağlanıyor, geri çağırımını da sistemimiz içerisinde sağlıyoruz'' ifadelerini kullandı.
     Fındığını teslim eden birlik üyesi Emrullah Alaşallar ise fiyatlar piyasanın üzerinde olduğu için ihracatçı firmaya ürününü satma kararı aldığını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Fındığımızı randımana göre veriyoruz ve paramızı da peşin alıyoruz. Kilo başına da ayrıca bir fiyat farkı veriyor. Benim 60 ton fındığım var ve bunun hepsini buraya teslim edeceğim. Bugün 100 çuvalını getirdim, kalanı da azar azar getireceğim. Serbest piyasada buradan iyi bir fiyat olduğunu zannetmiyorum.''
    
   

Ekleme Tarihi
12.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İhracatçı kuruluş, üreticiden ilk fındığı aldı
Link: İhracatçı kuruluş, üreticiden ilk fındığı aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız