Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
şeker pancarı 

420 bin ton pancardan 57 bin ton kristal şeker üretilecek

KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Elbistan Şeker Fabrikası, 28. dönem pancar alım kampanyasını törenle başlattı. Kampanya kapsamında 420 bin ton pancar alınacak, bunlardan 57 bin ton kristal şeker üretilecek.



Kampanya, Elbistan Şeker Fabrikası’nda düzenlenen törenle başladı. Çok sayıda çiftçinin katıldığı törende konuşan Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Reşit Karataş, fabrikanın 1985 yılından bu yana ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını anlattı. Karataş, “2012 yılında Elbistan, Afşin, Göksun ve Tufanbeyli Ziraat Bölge Şefliklerinde toplam 70 köyde 3 bin 216 çiftçi ile sözleşmeli olarak 69 bin 100 dekar pancar ekimi gerçekleştirilmiştir. Bu sahalardan üretilecek bedeli ödenen pancar miktarı 420 bin ton, işlenecek pancar miktarı 420 bin ton olacağı tahmin edilmektedir. Fabrikamız pancar işlemeye 14 Eylül’de başlayacak günde 3 bin 800 ton pancar işleyerek kampanyasını yaklaşık 110 günde tamamlamış olacaktır. Bunun neticesinde 55 bin ton kristal şeker, 15 bin ton melas ve 100 bin ton yaş pancar posası üretimi sağlanacaktır.“ dedi.

Karataş, "Fabrika merkezine taşra çiftçileri tarafından taşınan pancar için geçmişte olduğu gibi bu yıl da pancar nakliye müteahhitlerine ödenen ücretin yüzde 15 fazlası nakliye ücreti ile nakliye tazminatı ve teşvik pirimi ödenecektir.” ifadesini kullandı. Reşit Karataş, şöyle devam etti:

“28 yılı geride bıraktığımız bu günde fabrikamızın kurulmasından, bu güne kadar emeği geçenlerden vefat edip aramızdan ayrılmış olanları rahmetle anıyorum. Sağ olup emeklilik, tayin ve başka nedenlerle aramızda bulunmayanlara sağlık ve mutluluklar dilerken, kampanyamızın ülkemize, ilçemize ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Törende konuşan Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Şahin ise şeker pancarının bölge tarımı için önemine vurgu yaptı. Ardından pancar alım kampanyası kurdele kesimi ile başladı. Kampanyaya katılan çiftçilere de çeşitli hediyeler verildi. Elbistan Şeker Fabrikası 2011 yılında gerçekleştirdiği 27. Pancar alım kampanyasında 381 bin ton pancar işlenmiş ve bunun sonunda 51 bin 888 ton şeker elde edilmişti.




CİHAN

Ekleme Tarihi
11.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 420 bin ton pancardan 57 bin ton kristal şeker üretilecek
Link: 420 bin ton pancardan 57 bin ton kristal şeker üretilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız