Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İyi Tarım Uygulamaları 

Adana'da Düzenlenen Toplantıda, Çukurova'nın İyi Tarım Uygulamasını Avantaja Dönüştürecek Potansiyele Sahip Olduğu Belirtildi

ADANA (İHA) - Adana'da düzenlenen toplantıda, Çukurova’nın verimli topraklarının iyi tarım uygulamaları için ideal olduğu vurgulandı.


Adana Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi’nin 2012 yılı faaliyetleri kapsamında İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı” ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atila Menevşe, Ceyhan ve Seyhan nehirlerinin meydana getirdiği Çukurova'nın merkezinde yer alan ve yüzölçümünün yüzde 38.5’i tarıma uygun topraklardan oluşan Adana’nın Türkiye’de çok özel bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Adana'nın yüzölçümünün yaklaşık yarısıyla tarım yapılabilen tek il olma özelliğinin yanı sıra, pek çok tarım ürününde, ülke ihtiyaçlarını tek başına karşılayabilecek potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Menevşe, "Seyhan ve Ceyhan ırmaklarının getirdiği zengin alüvyon toprak sayesinde çok çeşitli ürünler elde edilebilmektedir. Ayrıca ilimizin sulama probleminin de olmaması, ürün miktarında ve kalitesinde artış sağlamaktadır. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda, Adana’nın müthiş bir tarımsal üretim potansiyeli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bölgemizin bu avantajı, en kısa zamanda iyi tarım uygulamalarıyla hayata geçirilmelidir.

Üreticilerimizin, babadan kalma üretim teknikleriyle üretimlerini sürdürmeleri ve buna bağlı olarak teknik hizmet almak konusundaki isteksizlikleri, tarımsal verimliliğimizi düşürmektedir. Özellikle bilinçsiz zirai ilaç uygulamaları, tarımsal ürün ihracatımızda kalıntı sorunu yaşamamıza neden olmuştur. Ülkemizde İyi Tarım uygulama şartlarının, tüm sektör çalışanları tarafından benimsenip, doğru şekilde uygulanması ve uygulatılması, bölge tarımımızın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül de, tüm dünyada hızla gelişen iyi tarım uygulamalarının, Adana’nın mevcut tarım potansiyelini en üst seviyeye çıkarabilmesi için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bakanlığımızın bu konudaki uygulama ve teşvikleri iyi izlenmelidir.

Bu tür bilgilendirme toplantıları, çiftçimizin iyi tarım uygulamalarını daha iyi anlamasını sağlayacak” dedi.

Toplantıda, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Danışmanı Halil Güven, “Tarımın geçmişi, Yeşil Devrim Tarım Süreci, Yeşil Devrimin Etkileri ve İyi Tarıma Geçiş ve Tarımda Ürün belgelendirme ve farklı belgelendirme sistemleri” ile “İyi Tarım Örnekleri ve Başarı Hikayeleri” , İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen Ergün, “Organik ve İyi Tarım Nedir, Bakanlığın Organik Tarım ve İyi Tarıma Bakışı ve Destekleri”, “İyi Tarım ve Organik Tarım Uygulamaları Kontrolörü Murat Drahor da, “İyi Tarım Uygulamaları ve Global GAP Sertifikalandırma Süreci” başlıklı sunum yaptılar.

Toplantı sonunda, iyi tarım uygulamalarının Adana’da yaygınlaştırılması konusundaki katkılarından dolayı İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ve diğer konuşmacılara plaket sunuldu.

Ekleme Tarihi
13.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İyi Tarım Uygulamaları, gıda, tarım, ziraat
Link: İyi Tarım Uygulamaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız