Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Organik sebze ve meyveyle tarım alanında da çalışmalarına başladı

Tarım sektörüne yönelik çalışmalarına Denizli’nin Sarayköy ve Kaklık beldelerindeki 500 dönümlük araziyi değerlendirmek amacıyla başladıklarını açıkladı.


Faaliyet gösterdikleri sektörlere son tarımı eklediklerini dile getiren Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, tarım sektörüne yönelik çalışmalarına Denizli’nin Sarayköy ve Kaklık beldelerindeki 500 dönümlük araziyi değerlendirmek amacıyla başladıklarını açıkladı.

Otomotiv, akaryakıt ve sigorta sektörlerinde 65 yıldır elde ettiği başarılar ile adını duyuran Denizli’nin köklü firması Sadık Grubu, dünyada her geçen gün önemini daha da arttıran tarım sektöründe de Sadık Tarım olarak çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Türkiye’de otomotiv, akaryakıt ve sigorta sektöründe yer alan sayılı ailelerden olan Sadık Grubu’nun bünyesinde Renault, Dacia, BMC, Peugeot, Honda, Ford otomobil markaları ile akaryakıtta Opet, Shell, Total ve Mogaz, sigorta sektöründe Axa Sigorta Allianz ve Ak Sigorta gibi şirketler yer alıyor.

Faaliyet gösterdikleri sektörlere son tarımı eklediklerini dile getiren Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, tarım sektörüne yönelik çalışmalarına Denizli’nin Sarayköy ve Kaklık beldelerindeki 500 dönümlük araziyi değerlendirmek amacıyla başladıklarını açıkladı.

Farklı şekillerde ekim alanları oluşturdukları bilgisini veren Mersin, “Bu yıl arazilerin bir bölümünü zeytin, nar, kayısı, erik ve badem ile ağaçlandırdık. Ayrıca bu yıl arazilerimizin bir bölümünde yetiştirdiğimiz kavunlardan ürün satışı yaptık. Zeytin ağaçlarımızdan mahsulümüzü aldık. Arazilerimiz yeni bir ekim alanı olmasından dolayı önümüzdeki üç yıl içinde, istenilen verime ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Günümüzde kimyasal maddeler içeren yapay, organik olmayan sebze ile meyvelerin üretildiğini kaydeden Oktay Mersin, çok yoğun olarak tüketimi söz konusu olan bu inorganik madde içeren yiyeceklerin birçok hastalığa neden olabildiğini söyledi. Bu nedenle organik sebze ve meyve üretim çalışmalarımıza başlama kararı aldıklarını dile getiren Mersin, “Üretim aşamasında çalışmalarımız oldukça hızlı ilerliyor. İstediğimiz büyümeyi elde ettiğimizde marka çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız.

Kendi alanımızda bulunduğumuz konumdan daha üst noktalara çıkma hedefindeyiz. Yapacağımız çalışmalar ile daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Ödüllere yenileri ekleniyor

Sadık Grubu olarak, Anadolu 500 Araştırması’nda Türkiye’de tüm sektörlerde 109’uncu, Türkiye otomotiv sektöründe 6’ncı, Denizli’de tüm sektörlerde 7’nci ve Denizli’de otomotiv ve akaryakıt sektöründe 1’inci olmayı başardığını hatırlatan Oktay Mersin, “Genel olarak elde etmiş olduğumuz başarıların yanı sıra bayilerimizin elde etmiş olduğu derecelerde istikrarlı büyümemizin göstergesi oldu. Renault’nun Denizli bayisi olarak Sadıkoğulları Otomotiv, ‘2010 Renault Global Quality Awards’ ödülünü alarak hizmet kalitemizi dünya çapında kanıtladı. Peugeot bayimiz Sadıklar Peugeot, hizmete girdiği ilk yıl bayiler yarışmasında altıncı oldu ve 2011 yılında da başarısını üçüncü sıraya taşıdı.

Ayrıca Uşak’ta bulunan Ford bayimiz Sadıkoğlu Ford da, Ford Avrupa’nın düzenlediği ‘Başkanlık Ödülü (Chirman’s Award) yarışmasında 2011 yılının lideri oldu” bilgisini verdi.
 
Oktay Mersin, Sadık Grubu bünyesinde yer alan Sadık Petrol’ün akaryakıt istasyonlarında; Shell, Total, Opet, Mogaz perakende satışlarının yanı sıra bu markaların Türkiye toptan satışlar distribütörlüğünü de yaptıklarını açıkladı. Aliağa, Antalya, Mersin, Kırıkkale, Samsun, Gebze ve Haramidere dolum tesislerini kullanarak tüm Türkiye’ye ikmal lojistiği sağladıklarını dile getiren Mersin, “Akaryakıt birimimizin yapmış olduğu çalışmalar ile Toptan Akaryakıt Dağıtımı’nda Türkiye genelinde ilk 3’e giren bir şirket olmayı başardık. Hedefimiz, akaryakıt grubu olarak Toptan Akaryakıt Dağıtımı alanında liderliği elde etmektir” diye konuştu.

“Üç yıl içinde istenilen verime ulaşmayı hedefliyoruz”

Tarım sektöründe farklı şekillerde ekim alanları oluşturdukları bilgisini veren Oktay Mersin, “Bu yıl arazilerin bir bölümünü zeytin, nar, kayısı, erik ve badem ile ağaçlandırdık. Ayrıca bu yıl arazilerimizin bir bölümünde yetiştirdiğimiz kavunlardan ürün satışı yaptık. Zeytin ağaçlarımızdan mahsulümüzü aldık. Arazilerimiz yeni bir ekim alanı olmasından dolayı önümüzdeki üç yıl içinde, istenilen verime ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
14.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Organik sebze, meyve, tarım, gıda, ziraat
Link: Organik sebze ve meyveyle tarım alanında da çalışmalarına başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız