Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ereğli’de Hayvansal Gıda Üreticisine Seminer

KONYA (İHA) - Konya’nın Ereğli ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvansal gıda üretimi yapan işletmelere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.


Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan seminere Konya İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlar katıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven yaptığı konuşmada, 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile bu kanun kapsamında bakanlık tarafından yayınlanan “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik” ile hayvansal gıda üretimi yapan işletmelerin onayı kapsamındadır. Bakanlıktan onay belgesi almamış bir işletme faaliyetine devam edemeyecektir.

Söz konusu yönetmelikte halihazırda bakanlığımıza kayıtlı gıda sicili olan işletmeler için 2012 yılı sonuna kadar bir geçiş süresi tanınacak. Süre giderek daralıyor. İlçemizdeki hayvansal gıda üretimi yapan işletmelerimizin süre bitiminde mağdur olmamaları ve yasal işleme maruz kalmamaları için biran önce onay belgesi almaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi görevlileri ve Konya İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de söz konusu yönetmeliğin ayrıntıları ve onay belgesi başvuruları konularında işletme yetkililerine bilgilendirmelerde bulundu.

Ekleme Tarihi
15.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ereğlide Hayvansal Gıda Üreticisine Seminer, gıda, tarım, ziraat
Link: Ereğli’de Hayvansal Gıda Üreticisine Seminer




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız