Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hayvancılık İşletmelerine Kalifiyeli Eleman Yetiştirilecek

BİTLİS (İHA) - Bitlis’te Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Projesi (UMEM) kapsamında, hayvancılık işletmelerinde çalışanlara, hayvan yetiştiriciliği kursu verilecek.


Bitlis Çalışma İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, hayvancılık işletmesi sahipleriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Korkmaz, üreticilerin modern ve günün teknolojisini kullanma, hayvan ırklarını ıslah etme, et ve süt verimini artırma ve kalifiyeli eleman konularında sıkıntı yaşadığını söyledi. Bu işletmelerin büyük paralar yatırılarak kurulduğunu ifade eden Korkmaz, "İlimizdeki büyük ölçekli hayvancılık işletmelerinin desteklemelerden faydalanması için, İşkur İl Müdürlüğü ve Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızın işbirliğiyle planladığımız proje hakkında bilgi vereceğiz.

İşletmelerimizde çalışan personelin, teknik anlamda yetersiz olduğunu gördüm. Üreticiler, teknolojiyi kullanma, hayvan ırklarının ıslah edilmesi, çalıştıracak eleman konusunda sıkıntı yaşıyor. Büyük işletmelere yönelik nitelikli eleman yetiştirmek için çalışma yürüteceğiz. İşletmelerde çalışan personellere teorik ve pratik hayvancılık eğitimi vereceğiz. Bunlara belirli bir ücret ödenecek. Uygun görülen personelleri işletmelerde istihdam ettireceğiz. Bunların sigorta bedellerinin bir kısmını devlet karşılayacak" diye konuştu.

2012 yılında sığır destekleri hakkında işletme sahiplerini bilgilendireceklerini dile getiren Korkmaz, işletme sahiplerinin desteklemelerden yeterince faydalanması için istişare yapacaklarını ve kendilerine iletilen talepleri değerlendireceklerini ifade etti.
İş-Kur Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan ise, İş-Kur olarak iş gücü piyasasına kalifiyeli eleman yetiştirdiklerini ve bugüne kadar tarıma konusundaki kurslara yönelmediklerini, ancak bu yıl içinde 3 hayvan yetiştiriciliği ve süt sığırcılığı kursu açtıklarını ifade etti. Aslan, bu kurslardan başarı sağladıklarını dile getirerek şunları söyledi.

“Kurslarımızda kalifiyeli eleman yetiştirerek, istihdamı sağladık. İşkur'a kayıtlı 17 bin işsiz var. İşveren kalifiyeli eleman istiyor. Ancak eleman gönderemiyoruz. Tarım, İşkur ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitimlere başladık. Bu kapsamda UMEM projemiz var. Bu eğitimlerimizi sanayilere göre yapıyorduk. Hayvancılık işletmeleri için de açacağımız kurslar aynı şekilde olacak. Bu yıl tarım sektörünü de ele aldık. 40 ile 50 büyükbaş hayvan besleyen işletmelerimiz için bu çalışmayı yürüteceğiz. Elemanlara eğitim vereceğiz. Kursiyerlere belirlenen miktarda ücret ödeyeceğiz."

Ekleme Tarihi
15.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Hayvancılık İşletmelerine Kalifiyeli Eleman Yetiştirilecek
Link: Hayvancılık İşletmelerine Kalifiyeli Eleman Yetiştirilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız