Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Uluslararası Karpuz Festivali Start Aldı 

Karpuzstar Deng-Ses Yarışması’nın Ön Elemesi Yapıldı

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır’da, geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl uluslararası alana taşınan Karpuz Festivali start aldı. Festival kapsamında Uluslararası Karpusstar Deng-Ses Yarışması'nın ön elemesi de gerçekleştirildi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle uluslararası alana taşınan festivalde, etkinliklerden biri olan Karpuzstar Deng-Ses Yarışması ile Uluslararası Geleneksel Karpuz Festivali başladı. 35 kişinin yarıştığı ön eleme yarışmasında 8 kişi, 21 Eylül Cuma günü yapılacak finale kalmaya hak kazandı. Finalde, Türkçe ve Kürtçe şarkıların seslendirilmesinin ardından, Karpuzstar Deng-Ses Yarışması birincisi belli olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, Diyarbakır karpuzunun yıllar içerisinde uluslararası bir kimliğe kavuştuğunu söyledi. Bu yıl ilk olarak Uluslararası Geleneksel Karpuz Festivali ile Diyarbakır'ın hem ülke genelinde hemde dünya genelinde tanıtılacağını belirten Koçkaya, 20 Eylül'de başlayacak olan festival ile Diyarbakır'a ait olan fakat unutulmaya yüz tutmuş birçok etkinliğin de festival kapsamında gün yüzüne çıkacağını ifade etti. Diyarbakır’da yıllar önce düzenlenen ses yarışmasının, Uluslararası Geleneksel Karpuz Festivali ile tekrar canlanacağını aktaran Koçkaya, geçmişte yapılan ses yarışmalarında seçilen ve bugün ünlü olan birçok kişinin bulunduğunu dile getirdi. Ses yarışmalarının uzun yıllar yapılmadığını kaydeden Koçkaya, ses yarışmasının tekrar hayata geçmesi için festival kapsamına aldıklarını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
16.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Uluslararası Karpuz Festivali Start Aldı
Link: Uluslararası Karpuz Festivali Start Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız