Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çankırı'da ''hububat depolama tesisi'' kurulacak -TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Gamzeli: -''TMO, 1948 yılından bugüne kadar Çankırı'ya ilk kez yatırım yapıyor''

ÇANKIRI (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Çankırı'da 30 bin ton kapasiteli modern hububat depolama tesisi kuracağını belirterek, ''TMO, 1948 yılından bu güne kadar Çankırı'ya ilk kez yatırım yapıyor'' dedi.

     Gamzeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'da yoğun hububat ekimi yapıldığını ifade ederek, kentte 804 bin dekarlık arazide buğday, 210 bin dekarda arpa, 21 bin dekarda da çeltik ekimi yapıldığını söyledi.

     Çeltikte Türkiye üretiminin yüzde 10'unun Çankırı'dan karşılandığını anlatan Gamzeli, ilde çok çeşitli ürünlerin yetiştirildiğini bildirdi.
    
     -64 yıl aradan sonra ilk tesis-
    
     TMO'nun ildeki hububat depolama tesisini 1948'de yılında yaptığını, o günden beri tesislerde herhangi bir işlem yapılmadığını savunan Gamzeli, ''Bu depolar dolunca, TMO dışarıdan açık yerler kiralayarak ürünleri orada depoluyordu. Açıkta depolanan ürünlerin korunması da zor oluyordu. Ürünler ıslanıyor ve çürümeler oluyordu. Çürüyen birçok ürünümüz de yok oluyordu'' diye konuştu.
     Gamzeli, TMO'nun yurt genelinde 300 bin ton kapasiteli hububat depolama tesisi yapacağını, bu kapsamda Çankırı'da da 30 bin tonluk tesis yapacağını kaydederek, ''TMO, 1948 yılından bu yana Çankırı'ya ilk kez yatırım yapıyor'' şeklinde konuştu.
     Çankırı-Ankara karayolunun Süleymanlı köyü yakınlarındaki Karakışla mevkisinde yapılacak deponun 10 bin tonluk yatay, 20 bin tonluk da dikey çelik silolardan oluşacağını anlatan Gamzeli, tesisler sayesinde çiftçilerin daha az yol kat edeceğine dikkati çekti.
     Tesislerde depo yanında, sosyal tesislerin de bulunacağını vurgulayan Gamzeli, ''Çiftçimiz buraya geldiğinde çayını-kahvesini içecek, sosyal tesiste oturup dinlenecek, sırası geldiğinde de ürününü satıp gidecek. Bu işi daha önce günlerce bekleyip yaparken, şimdi belki bir saatte halledecek'' dedi.
     Gamzeli, tesisin temelinin 19 Eylül Çarşamba günü atılacağını sözlerine ekledi.
    
 

Ekleme Tarihi
16.09.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: hububat depolama tesisi,tzob,tmo
Link: Çankırı'da ''hububat depolama tesisi'' kurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız