Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Yeni sezon balıkları festival meydanına indi from gida_tarim on Vimeo.

 

Yeni sezon balıkları festival meydanına indi

İSTANBUL (CİHAN) - Fatih Belediyesi tarafından her yıl yapılan “Tarihi Yarımada Balık Festivali” Kumkapı Meydanı’nda başladı. Belediye Başkanı Mustafa Demir’in vatandaşlara balık dağıttığı organizasyonda balık almak için uzun kuyruklar oluştu. Yaklaşık 20 tonluk deniz mahsulünün dağıtıldığı festivalde seyyar orkestranın çaldığı parçalar, ızgarada pişen balık kokularına karıştı.


Günler öncesinden başlayan hazırlıkların tamamlanmasıyla bugün başlayan festival için İstanbul’un her yerinden gelen vatandaşlar Kumkapı Meydanı’nı doldurdu. Yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahlarda boy göstermeye başlayan balıklar için bir de festival ortamı oluşturuldu. Süslenen meydana kurulan stand üzerinde yöresel halk oyunları ekiplerinin gösterileri izlendi. Bir yanda konuşmalar yapılırken bir yanda da hummalı bir şekilde balık pişirmeye çalışıldı. Oluşturulan seyyar ızgaralarda binlerce kiloluk balık ve deniz mahsulü pişirmek için çalışmalar devam etti. Bir yanda orkestranın çaldığı kıvrak oyun havaları bir yanda ise ızgaralardan yükselen duman ve kokulara karıştı. Ekmek arası yapılarak vatandaşlara dağıtılan balıklardan almak için oluşan uzun kuyruklar, dikkat çeken manzaralar oluşturdu.

BAŞKAN DEMİR BALIK EKMEK DAĞITTI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kürsüde yaptığı açılış konuşmasının ardından vatandaşların arasına karışarak ızgaranın başına geçti. Yoğun ızgara dumanından korunmaya çalışan Demir, pişen balıkları tek tek kuyrukta bekleyenlere dağıttı. Duman altında kalmasına rağmen kuyruktakilere balık dağıtan Demir, festivalin İstanbulluları deniz ve deniz ürünleri ile bir araya getirmeyi amaçladığını ve bu organizasyonla bunun sağlandığını ifade etti. “Balık kültürü olmadan İstanbul olmaz, İstanbulluluk da olmaz” diyen Demir, uzun süre ızgara başında balık dağıttı.

Festival alanında yabancı uyruklu Kumkapılılardan farklı ilçelerden gelenlere kadar yoğun bir kalabalık oluştu. Tezgahlarda pişen balıkları alabilenler organizasyonun kendilerini mutlu ettiğini ve balık keyfini festival havasında yaşamanın ayrıcalık olduğunu anlattı. 

Ekleme Tarihi
16.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yeni sezon balıkları festival meydanına indi
Link: Yeni sezon balıkları festival meydanına indi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız