Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kaya Köy Halk Pazarına İlgi Beklenenin Üzerinde Oldu 
Hale Eralp İkinci Kişisel Resim Sergisini Kayaköy’de Açtı

MUĞLA (İHA) - Fethiye’de yürütülen Fethiye Lezzeti (Fethiye’de Tarım ve Turizm İşbirliği) Projesi kapsamında Kaya Köy’de gerçekleştirilen halk pazarına yerli ve yabancı vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdiler.


Kayaköy’de kurulan Halk Pazarında Fethiye’ye özgü dastardan kilime; el oymasından dantele; sebze ve meyveden organik yiyecek ürünleri ve çeşitli el sanatları ürünlerin satışı yapıldı. Halk pazarını gezen Ölüdeniz Belediye Başkanı keramettin Yılmaz “Kayaköy’de çok güzel bir tarih var. Bugünde çok doğal bir Pazar kuruldu. Bunun çevremizde çok güzel örnekleri var. Örneğin Şirince, Beypazarı ve Safranbolu bunların örnekleridir. Kayaköy’de yapılan bu türlü faaliyetler geç kalmış olan faaliyetler. İnşallah bundan sonra daha sağlıklı, daha düzenli bir şekilde bu işler yürür diye düşünüyorum.

Bu bölgede otantik ve yöresel bir pazara her zaman ihtiyaç var. Bunun için de en uygun yer Kayaköy. Burada kültürel faaliyetler olabilir, sportif faaliyetler olabilir. Bu pazarın mutlaka devamlı hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Kayaköy’ün şuanda kendi hali gerçekten çok otantik. Dar sokakları ve özel Rum evleri bu iş için çok uygun. Bugün kurulan bu Pazar bir başlangıç oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

FETAV Müdürü Dilek Dinçer ise “Yaklaşık olarak bir yıldan buyana ilçemizde sürdürülen güzel bir proje vardı. Bu projemiz Fethiye’de tarım ve Turizm işbirliği projesidir. Burada yola çıkılırken tarımda üretilen ürünlerin turizmde değerlendirilmesiydi. Buradaki yerel otellerde ve restorantlarda değerlendirilmesi düşünülerekten yola çıkılmıştı. Bu proje hem tarımı hem de Turizmi birlikte destekleyen bir proje. Bu kapsam da bir dizi etkinlik düzenledik. Daha önce buna benzer etkinlikler otellerde vardı. Bu projemizin adına halk pazarı dedik ve ilkini Kayaköy’de gerçekleştiriyoruz. Halk Pazarına yerli ve yabancı vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösterdiler. Halk pazarına olan bu ilgi bizleri de fazlası ile memnun etti” dedi.

HALE ERALP İKİNCİ KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ KAYAKÖY’DE AÇTI

Uzun yıllardan buyana Kayaköy’de yaşayan Ressam Hale Eralp ikinci kişisel resim sergisini açtı. Hafta sonu iki gün boyunca açık kalan resim sergisini gezen sanatseverler bir birinden güzel resimlere adeta hayran kaldılar. Fethiye’nin yakından tanıdığı ressam Şükran Akannaç ile birden fazla sergi açan ressam Hale Eralp ikinci kişisel sergisini de Kayaköy’ünde Sanatseverlerin beğenisine sundu. Hafta sonu iki gün açık kalan ve yoğun bir ilgi gören sergide 15 değişik resim sergilendi.

Rerim Sergisi ile ilgili olarak bilgi veren ressam Hale Eralp “Ben İstanbuldan 16 yıl önce gelerek Kayaköy’e yerleştim. Fethiye’ye geldiğim yıldan buyana Ressam Şükran Akannaç ile birlikte soyut resimlere başladım. Daha önce birkaç kez Şükran Akannaç ile birlikte resim sergisi açtım. İlk kişisel resim sergimi de Şükran Akannaç’ın destekleri ile açmıştım. Bugün de Kayaköy’de ikinci kişisel resmimi açtım. Resim yaparken ben çok mutluyum ve bugünde bu mutluluğumuz sanatseverler ile paylaşmak istedim sergide yapmış olduğum 15 resmi sergiliyorum” dedi.

Ekleme Tarihi
17.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kaya Köy Halk Pazarına İlgi Beklenenin Üzerinde Oldu
Link: Kaya Köy Halk Pazarına İlgi Beklenenin Üzerinde Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız