Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hayvan Para Etmeyince Kazcılık Yapmaya Başladılar

ARDAHAN (İHA) - Çıldır ilçesine bağlı Yıldırımtepe köyünden İrfit Kırmızıtaş ve Ergül Kırmızıtaş, hayvancılık para etmeyince çareyi kaz besiciliğinde buldu.


Yıldırımtepe köyünde her yıl kurbanlık hayvan alıp besleyen aile, bu yıl ot ve saman pahalı olunca kurban işinden zarar edeceklerini düşünerek 400 kaz satın alarak kaz besiciliğine başladı. Bölgede ve gurbetçiler tarafından rağbet gören kaz eti için pazar oluşturarak para kazanmayı hedefleyen aile, bu yıl hayvanların ucuz, ot ve samanın pahalı olması sebebiyle bu işe başladıklarını bildirdi.

İthal edilen hayvanların hayvancılığı tamamen bitirdiğini anlatan İrfit Kırmızıtaş, şöyle konuştu: "Bizlerde farklı işler yapmak istedik ve aklımıza kaz besiciliği geldi. Toplam 400 kaz satın aldık. Bunlara 3 ay besi yaptıktan sonra keseceğiz. Sonra 10-15 gün tuzlayıp kurutacağız. Sonrasında İstanbul'da özellikle hemşehrimiz olan gurbetçilerimizin satışına sunacağız. Hem iç organları hem de tüyünü değerlendirip satacağız, bu iş kurbanlıklardan daha çok para kazandıracak gibi."

Hemen yanı başlarında kurbanlık hayvanlarını otlatan diğer bir köylü ise "bu yıl hayvan para etmiyor, hâla bir şey satamadık, görünen o ki bizlerde İrfit amca gibi kazcılık yapmaya başlayacağız" diyerek durumunu anlattı.

Ekleme Tarihi
17.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Hayvan Para Etmeyince Kazcılık Yapmaya Başladılar
Link: Hayvan Para Etmeyince Kazcılık Yapmaya Başladılar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız