Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ankara, Bal Üretiminde Eski Günlere Dönmek İçin Çalışmalar Yürütüyor 

Ankara İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel:
“Ankara’da Bir Kovandaki Bal Üretiminin 20 Kilogramın Üstüne Çıkması En Büyük İsteğimiz” 
“Bal Üretecek Floranın Genişletilmesi, Bal Ormanlarının Kurulması Ve Bitki Örtüsünün Zenginleştirilmesi İçin Yoğun Çaba İçerisindeyiz”

ANKARA (İHA) - Geçmiş yıllarda ürettiği ballarla Osmanlı saraylarını süsleyen Ankara o günlere dönmek için çalışmalarına hız verdi. Ankara balını o eski ihtişamlı günlerine döndürmek isteyen Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, arıcılarla sık sık bir araya gelerek o günlere tekrar dönmek için çalışmalar yürütüyor.

Ankara’da yaz mevsiminin yavaş yavaş sonuna gelinmesiyle beraber arıcılarda hummalı bir çalışma başlarken, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, kovanlardaki son ballarını hasat eden ve sonbahara hazırlanan arıcıları ziyaret etti. Temel, İklim ve topografik şartları nedeniyle Türkiye’nin dünya üzerinde Ankara’nın ise Türkiye’de önemli bir bal üretim merkezi olduğunu vurgulayarak Ankara’daki arı koloni sayısının arttırılması gerektiğini kaydetti. Ankara’da arıcılığı geliştirmek için gerek Bakanlık gerekse İl Özel İdare kaynaklı projeler uyguladıklarını vurgulayan Temel, “Ankara’da bir kovandaki bal üretiminin 20 kilogramın üstüne çıkması en büyük isteğimiz. Bu amaçla bal üretecek floranın genişletilmesi, bal ormanlarının kurulması ve bitki örtüsünün zenginleştirilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz” dedi.

Gelecek yıl arıcılığa daha büyük destekler verileceğinin müjdesini veren Temel, Ankara’da boş kovanları doldurmak için oğul arı dağıtımı projesi gerçekleştirdiklerini, yetiştiricilerin de kaliteli bal üretimi için üstüne düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.
Gölbaşı arıcılarından İhsan Say bölgede tüm arıcıların beraber hareket ettiklerini ve birlikte eğitim çalışması düzenlediklerini belirterek, yıllık 1-2 ton bal elde ettiğini ve ürettiği balların bir kısmını Almanya’ya ihraç ettiğini bir kısmının ise iç piyasada tüketildiğini söyledi.

Ankara’da arıcılığın son dönemlerde hızla geliştiğini belirten Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz ise, Ankara balını bir marka haline getirmek istediklerini ifade ederek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne arıcılara verilen destekten dolayı teşekkür etti. 

Ekleme Tarihi
18.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ankara, Bal Üretiminde Eski Günlere Dönmek İçin Çalışmalar Yürütüyor
Link: Ankara, Bal Üretiminde Eski Günlere Dönmek İçin Çalışmalar Yürütüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız