Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bitlis’ten Katar, Dubai Ve İngiltere’ye Ceviz Reçeli İhraç Ediliyor

BİTLİS (İHA) - Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, Adilcevaz ilçesinden Katar, Dubai ve İngiltere gibi ülkelerde organik ceviz reçeli ihraç edildiğini belirtti.


Adilcevaz'da reçel üretimi yapan tesisi ziyaret eden, işletmeyi gezip üretim yerini gören Korkmaz, işletme sahipleri Çetin ve Barış Göl kardeşlerden üretim ve tesis hakkında bilgiler aldı. Bu yıl 15 ile 20 ton ceviz işleyerek, 20 bin kavanoz organik ceviz reçeli üreteceklerini belirten işletme sahibi Barış Göl, istihdama yönelikte çalışmalar yaptıklarını belirtti. Göl, “Türkiye’de ve bazı ülkelerde piyasada tanınarak söz sahibi olmaya başladık.

Talepler her yıl giderek artıyor. İşletmemiz artık gelen talepleri değerlendirecek kapasitede değil. Ürettiğimiz ceviz reçeli, hem ülkemizde, hem de Katar, Dubai ve İngiltere gibi ülkelerde kahvaltı sofralarında artık rağbet görmeye başladı. Ürünümüz doğal yani organiktir. İşletmemizde 2 ile 3 ay boyunca 30 işçi istihdam etmekteyiz. Amacımız yılda 500 bin kavanoz kapasiteli bir üretim tesisi kurmak ve istihdam alanını genişletmektir. Ceviz reçeli cevizin ham halinden yapılıyor. Adilcevaz cevizlerinden özenle seçilen olgunlaşmamış yeşil cevizler, kabuğu soyulduktan sonra doğal işlemlerden geçirilerek elde ediliyor” dedi.

CEVİZ REÇELİ BİRÇOK HASTALIĞA DA İYİ GELİYOR

Göl, üretimini yaptıkları ceviz reçelinin sadece kahvaltılarda veya tatlı olarak değil de ilaç niyetine de kullanılabileceğini belirterek “Yapılan araştırmalarda ceviz reçeli hücreleri yeniler. Beyin hücrelerini geliştirir, maksimum enerji sağlar, yaşlanmayı geciktirir, kolesterolü düşürür kabızlığı giderir guatra, astıma ve bronşite iyi gelir. Özellikle çocukların kemik ve zeka gelişimine faydalıdır. Beynin ihtiyacı olan gümüş maddesi cevizin yeşil kabuğunda gizlidir" şeklinde konuştu.

Proje odaklı çalışarak üretimde artışı ve istihdam da yeni alanlar oluşturduklarını ifade eden Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz “İlimizde modern işletmelerin sayısı her yıl artış göstermektedir. Bakanlığımızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projeleri çerçevesinde bitkisel ve hayvansal ürünleri işleme paketleme gibi tesisler yüzde 50 desteklenmektedir. Bu desteklerle ilimizde modern tesisler giderek artıyor.

Buna paralel olarak da yeni istihdam alanları oluşmaktadır. İlçemize kurulacak modern ve yüksek kapasiteli ceviz reçeli üretme tesisleriyle daha fazla ceviz reçeli üreterek, istihdam alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu tesislerin büyüyüp çoğalmasıyla birlikte İlimiz ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlanacaktır. Ayrıca bu tip işletmelerle daha seri üretimlerle gelen taleplere cevap verilecektir” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
18.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bitlisten Katar, Dubai Ve İngiltereye Ceviz Reçeli İhraç Ediliyor
Link: Bitlis’ten Katar, Dubai Ve İngiltere’ye Ceviz Reçeli İhraç Ediliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız