Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Boğazlıyan'da silajlık mısır üretimi yaygınlaşıyor

YOZGAT (CİHAN) - Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde silajlık mısır üretimi yaygınlaşıyor. Yozgat ve bölgenin süt ihtiyacını karşılayan Devecipınar Damızlık Üretim Çiftliği'nin ihtiyacının karşılanması için bölge çiftçisi silajlık mısır üretimine ağırlık verdi.


Boğazlıyan Başak Tarım İşletmeleri AŞ Müdür Yardımcısı Hasan Yağcı, yaptığı açıklamada, düve çiftliğinde yıllık 10 bin ton silajlık mısıra ihtiyaç duyduklarını belirtti.

İhtiyaçlarını karşılamak için bu yıl yaklaşık bin 500 dekar alanda silajlık mısır ekimi yaptıklarını aktaran Yağcı, besicilerin gözde ürünü haline gelen silajlık mısır ekiminin ilçede yaygınlaşmaya başladığını kaydetti. Yağcı, silajlık mısır ekimi için devletin sağladığı dekar başına 55 liralık teşvikin de bu potansiyelin artmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Silajlık mısır ekimi yapmak isteyen çiftçilerin kendilerine başvurabileceğini ifade eden Yağcı, "Bizim işletmemizin yıllık ihtiyacı 10 bin ton. Biz de bu ihtiyacımızı karşılamak için çiftlik olarak 500 dekar silajlık mısır ekimi yaptık. Çiftçi tohumunu kendi imkânları ile alıyor. Alınacak tohumun kaliteli olması şart. Çünkü kalitesiz tohum hem verim hem de kalite düşüklüğüne neden olacaktır. Çiftçi İlçe Tarım Müdürlüğü’nün teknik elemanlarından teknik destek alarak kaliteli tohum alabilirler. Bunu yapan çiftçilerimiz oldu." dedi.

Çiftçilerin desteklemeler kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini kaydeden Yağcı, "Silajlık mısır ekimi mayıs aylarında başlıyor. Gübre ve tohum ekiminden sonra sulama yapılıyor. Biz de sadece erken söküm olmasın diye kontrol ediyoruz. Silajlık mısır olması için tanenin 3’te 2’sinin sararması gerekiyor. Çiftçilere bu konuda uyarılarda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
18.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Silajlık mısır, üretim, süt sığırcılığı, yem bitkileri, gıda, tarım, ziraat
Link: Boğazlıyan'da silajlık mısır üretimi yaygınlaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız