Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sakarya’da Gebe Düve Dağıtımı

Sakarya’nın Ferizli İlçesine Bağlı Nalköy’de Çiftçilere 300 Adet Gebe Düve Dağıtıldı

SAKARYA (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında, Ferizli ilçesine bağlı Nalköy, Sarıahmetler ve Gürpınar köylerinde kooperatif üyesi ailelere 300 baş gebe düve dağıtıldı.
 
Törene, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayşenur İslam, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ferizli Kaymakamı Orhan Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin, Tema Vakfı Onursal Başkanı ANG Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit, Nalköy, Sarıahmetler, Gürpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Aytekin, Sakarya Süt Sanayicileri Vakfı Başkanı ve Güneşoğlu Süt Ürünleri Sahibi Muzaffer Güneş ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Nalköy, Sarıahmetler, Gürpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Aytekin, “Kooperatifimizin yaptığı çalışmalarda, bizlere yön veren, köyümüzün yetiştirdiği ve bugüne kadar her zaman köyümüzde yapılan tüm çalışmalar da bizlere öncülük eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa İsen’e Vali Mustafa Büyük’e ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu mensubu arkadaşlarımız ile birlikte 24 saat çalışıp Sakarya’da örnek köy olacağız” dedi.

Sakarya Süt Sanayicileri Vakfı Başkanı, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Güneş ise, Sakarya’nın coğrafi konum itibariyle tarım ve hayvancılığa çok elverişli bir il olduğuna, ancak bunu yeterince değerlendiremediğini, Sakarya’nın 2 bin 500 ton günlük süt ihtiyacı olduğunu, bu anlamda çiftçilerin özveriyle çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin de, “Ferizli Nalköyü Sarıahmetler Gürpınar tarımsal kalkınma kooperatif üyelerine 50x6 Damızlık sığır yetiştiricileri projesi çerçevesinde 2012 yılında 300 adet Holştayn ırkı düve dağıtılmıştır. Bu proje kapsamında 50 kooperatif ortağımıza toplam 2.066.860 tutarında kredi kullandırılmıştır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, “Son yıllarda bizim, Türk dünyasına ilgimiz arttı. Şimdi bu kürsüde bizim Azeri dostlarımızdan birisi olsa idi doğrusu şabahsi diye başlardı konuşmasına. Ben gerçekten duygularımı ifade etmek açısından duygularımı ve ruh halimi de anlatmak açısından uygun olduğunu düşünüyorum. Çok mutluyum, ben yaptığım bütün işleri mümkün olduğu kadar proje bazında yapılması ilke edinmiş bir insanım. Üç yıl önce gerçekten köyde daha çok proje fikrine yatkın olmayan bir ekiple yola çıkmak ile bir işe başladık. Biraz açıkçası karanlığa kurşun sıkmak gibi bir şeydi bu ama biraz sonra kendilerine teker teker teşekkür edeceğim çok fedakar insanların katkıları ile ortaya bir ürün çıktı. Bu üç yıl içinde nelerin yapıldığını ayrıntıları ile benim tekrarlama gerek yok artık, onları ama gerçekten biz bir rüya ile başladık işe, burada fındığa alternatif istihdam alanı yaratabilir miyiz, bu şartları oluşturabilir miyiz, bununla ilgili neleri hayata geçirebiliriz, düşünceleri çerçevesinde yem bitkileri ile ilgili faaliyet alanları gerçekleştirildi” dedi.

Nalköyü’nde 3 yıl önce başlatılan büyük projenin bugün gerçekleştiğini görmenin kendilerini memnun ettiğini kaydeden AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, “Mustafa İsen beyin yüzünü toprağına dönerek o toprağa hizmet etmesi, bu gün burada öğrendiğimiz birçok şeyin başında gelir. Bu vesileyle Nalköyü Sarıahmetler Gürpınar köyleri kooperatif üyelerinin başarıları Sakarya ilinde örnek olacaktır. Projenin başlamasından son noktaya kadar gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmasında, “Bu proje diğer köylerimizdeki uygulanan projelerden farklı bir proje. Bu proje sosyal hayata katkı sağlanması konusunda çok önemli bir proje. Bu Köydeki yapılan çalışmalar diğer köyler tarafından da izlenmekte. Ben bu projeyi önemsiyorum. Burada bölgesel kalkınma konusunda çeşitli proje çalışmalarımız mevcut. Bu nedenle bu projeyi önemli bulduğumu ve mutlaka başarılı olacağını, başarılı olmasını arzu ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu projenin başından bu noktaya gelene kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük ve törene katılan protokol üyeleri çiftçilere düvelerini teslim ettiler.

Ekleme Tarihi
19.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gebe Düve, hayvancılık, destekler
Link: Sakarya’da Gebe Düve Dağıtımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız