Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hüsnü Özmen, Gıda, kontrollü büyüyor, baklagiller 

Hüsnü Özmen Gıda, kontrollü büyüyor

Her yıl yeni yatırımları hayata geçiren firmanın hedefi, kontrollü büyüme ile müşterilerine en iyi hizmeti vermek.


İZMİR - Gıda sektöründe 1925’ten bu yana faaliyet gösteren Hüsnü Özmen Gıda Sanayi, Knorr, Ülker, Piyale, Dr. Oetker gibi gıda devi markalara tedarikçilik hizmeti veriyor. Türkiye’nin önde gelen gıda firmalarına aşurelik buğday, kırmızı mercimek ve unu, sarı mercimek ve unu, kabuklu kuru bakla, kuru iç bakla, pirinç unu, soyulmuş nohut, önpişirilmiş nohut, pirinç, fasulye, yeşil mercimek, buğday hammaddesi sağlayan Hüsnü Özmen Gıda’nın tedarikçilik yaptığı firmalar arasında Unilever, Ülker, Gıda-Sa, Tukaş, Dr. Oetker gibi dev markalar yer alıyor. Her yıl yeni yatırımları hayata geçiren firmanın hedefi, kontrollü büyüme ile müşterilerine en iyi hizmeti vermek.

Gıda sektörüne 1925 yılında babalarının toptancılıkla başladığını hatırlatan Hüsnü Özmen Gıda Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Özmen, bugün Kemalpaşa’da 17 bin metrekare alanda 10 bin metrekarelik kapalı alan ile hizmet verdiklerini dile getirerek, gıda sektöründe sürekli yatırımlar ile hizmetlerine devam edeceklerine işaret etti. Özmen, “Türkiye’deki toplam sarı mercimek üretiminin yüzde 80’ini, aşurelik buğday üretiminin yüzde 70’ini ve favalık bakla üretiminin yüzde 80’ini markamız ile tek başımıza karşılıyoruz. Bugün üretim miktarımız sarı mercimekte yılda 5 bin ton” diye konuştu.

Hijyenik koşullarda ve kaliteden asla ödün vermeden, müşteri memnuniyetini ön planda tutan ürünlerini satmaya devam etmeyi ve aranılan marka olmayı hedeflediklerini kaydeden Özmen, TSE ISO 9000 belgesine sahip olduklarını, ISO 22000 almak içinse çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi. Makine parklarını müşterilerin istekleri doğrultusunda dizayn ettiklerini belirten Özmen, her yıl düzenli olarak yatırım yaptıklarını ifade etti. Özmen, 2011 yılında 600 bin TL’lik yatırımı hayata geçirdiklerini ve renk ayırıcı makineler aldıklarını açıkladı. Özmen, tesislerinde 65 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyerek, “Bizim için durumumuzu muhafaza etmek bize yeter. Bir misli daha büyüyelim dersek, müşterilerimiz elimizden kaçar. Kontrollü büyüme bizim için en önemlisi” dedi.

“Arap ülkelerine yapılan ihracat sekteye uğradı”

Bakliyat sektörünün sıkıntılı bir dönem geçirdiğine dikkat çeken S. Zeki Özmen, bunda Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ile iç piyasada hipermarketlerin yarattığı sıkıntıların etkili olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Arap ülkelerine yoğun sevkıyatı olduğunu aktaran Özmen, “Suriye ile yaşanan sıkıntılı süreç, diğer Arap ülkelerindeki halk olayları bunu sekteye uğrattı. Suriye, Ortadoğu’nun kapısıydı. Türkiye’nin en çok ihraç ettiği bakliyat türlerinin başında kırmızı mercimek geliyor. İşlenmiş, çuvallı kırmızı mercimeğin fiyatı geçen yıldan bu yana bin 550 TL’den, bin 250 TL’ye düştü. İhracat gerileyince, iç piyasada fiyatlar da aşağıya çekildi” bilgisini verdi.

İç piyasanın da sıkıntılı olduğunu vurgulayan Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eskiden Ramazan gelirken bakliyat kapış kapış giderdi. Şimdi talep çok düştü. Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesinin de bunda etkisi var. Oruç tutanların sayısı da azaldı, kavun-karpuz gibi yaz meyve-sebzelerinin bolluğu da bakliyatı geri plana itti. Tahsilat yapılamaması, vadelerin uzaması da sıkıntı yaratıyor. Ayrıca sektör en ciddi sorunu hipermarketlerle yaşıyor. Artık herkes alışverişi marketlerden yapıyor. Marketlerin tedarikçilerine dayattığı koşullar ise altından kalkılır gibi değil. Yaptıkları kesintiler, ödeme süreleri, hiçbir kural ve kaide tanımamaları yeni bir düzenlemeyi zorunlu hale getiriyor ama yıllardır Hipermarket Yasası bir türlü çıkarılamadı.”

Türkiye sarı mercimek üretiminin % 80’ini karşılıyor

Bugün İzmir Kemalpaşa’da 17 bin metrekare alanda 10 bin metrekarelik kapalı alan ile hizmet verdiklerini dile getiren Hüsnü Özmen Gıda Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Özmen, “Türkiye’deki toplam sarı mercimek üretiminin yüzde 80’ini, aşurelik buğday üretiminin yüzde 70’ini ve favalık bakla üretiminin yüzde 80’ini markamız ile tek başımıza karşılıyoruz. Bugün üretim miktarımız sarı mercimekte yılda 5 bin ton” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hüsnü Özmen, Gıda, kontrollü büyüyor, baklagiller
Link: Hüsnü Özmen Gıda, kontrollü büyüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız