Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
0-5 Yaş Grubu Çocuklara Süt Dağıtımı okul sütü 

0-5 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARA SÜT DAĞITIMI

İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 0-5 yaş grubu çocukları kapsayan ‘süt kuzusu’ adlı süt dağıtım kampanyası törenle başladı. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törende, projede görev alacak ekiplerle bir araya gelip projeyi başlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, 166 mahallede belirlenen 46 bin dargelirli ailenin kapısının çalınacağını ve 15 günde bir 4 litre dayanıklı süt dağıtılacağını açıkladı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, proje üzerinde 3-4 aydır çalıştıklarına vurgu yaparak, Tire Süt Kooperatifi ile 7 yıldır dar gelirli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı ilçelerdeki 246 ilköğretim okuluna her hafta 1.2 litre süt dağıttıklarını, ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) geçen yıl tüm okullarda süt dağıtmaya başlaması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 0-5 yaş grubu arasındaki çocukları hedef alan yeni süt dağıtım projesini hazırladığını söyledi.

Proje hakkında konuşan Kocaoğlu, "Eve gitmek, evden tutanakla teslim almak maliyeti oldukça artırıyor. Bu yüzden her eve 15 günde bir gidelim ve her gittiğimizde 4 litre dayanıklı süt verelim dedik. Proje kapsamında 15 günde bir 46 bin evin kapısını çalacağız" dedi. Bunun aynı zamanda kapısını çaldıkları insanlarla diyalog kurmak, başka sorunları varsa yardımcı olmak anlamına geldiğini belirten Kocaoğlu, şunları söyledi: "Bu projede yer alan arkadaşlarımız, süt dağıttığımız bölgedeki vatandaşların hassasiyetini, onurunu, gururunu koruyarak bu işi yapacak. 46 bin eve süt dağıtmak kolay bir şey değil. Umuyorum hep birlikte el birliği ile başarılı oluruz" Çocukların süt içmesini sağlayarak sosyal bir proje yürüttüklerini, aynı zamanda Tire Süt Kooperatifi örneğinde olduğu gibi, tarım ürünlerini kendi bölgelerinden alarak birliklerin ve kooperatiflerin kalkınmasını da sağladıklarına dikkat çeken Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da işin ikinci boyutu. En az ilki kadar önemli. Bayındır’da çiçekçiliği, Bademler’de fidancılığı destekliyoruz. Belli bölgelerde belli projelerle kırsalı kalkındırıyoruz. 0-5 yaş süt dağıtım projesi de kentin kalkınması ve genç nesillerin sağlıklı yetişmesi için önemli bir sosyal proje”
Muhtarlar aracılığıyla belirlenen başta gelir düzeyi düşük ailelerin 0-5 yaş grubundaki çocukları olmak üzere yaklaşık 50 bin çocuk, ‘Süt' kuzusundan yararlanacak. Projeyle her çocuk, haftada iki litre UHT süt içecek. Büyükşehir Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştireceği projeyle, okulların yarı yıl tatiline gireceği 21 Aralık 2012 tarihine kadar toplam 1 milyon 288 bin adet 1’er litrelik UHT süt dağıtmayı planlıyor.
 
Proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin personeli eşliğindeki 32 araç, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menderes, Narlıdere, Torbalı ve Urla ilçelerindeki toplam 166 mahalledeki çocuklara süt dağıtacak. Dağıtım, 15 günde bir 4’er litre olarak planlandı. Geçen yıla kadar uygulanan 'Okul Sütü' projesi kapsamında her çocuğa haftalık 1,2 litre süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni kampanya ile bu miktarı haftada iki litreye çıkarmış oldu.
alt
alt

Ekleme Tarihi
20.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: çocuk, süt, okul, süt kuzusu, izmir
Link: 0-5 Yaş Grubu Çocuklara Süt Dağıtımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız