Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

‘Kaliteye önem veriyoruz’

Reis, kaliteye önem vermeleri sayesinde tüketicinin tercih ettiği markalar arasına girdiklerini söyledi

Türkiye ve dünya pazarına yönelik pirinç, bulgur ve bakliyat ürünlerini işleyerek, paketlediklerini anlatan Mehmet Reis, pirinç sektörüne Reis ve Verim markalarıyla hizmet verdiklerini dile getirdi. Reis, kaliteye önem vermeleri sayesinde tüketicinin tercih ettiği markalar arasına girdiklerini söyledi.


Reis Tarımsal Ürünler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, firmalarının İstanbul İkitelli’de bulunan tesislerinde, yıllık 40 bin ton üretim kapasitesiyle çalıştığını anlattı. Sektöre Reis ve Verim markalarıyla hizmet verdiklerini dile getiren Reis, “Kaliteye verdiğimiz önem sayesinde sektörün aranan markaları arasındayız” dedi. Türkiye ve dünya pazarına yönelik pirinç, bulgur ve bakliyat ürünlerini işleyerek, paketlediklerini anlatan Reis, “Avrupa Birliği’nin gıda güvenliğini ve tüketici haklarını benimseyen ve uygulanması gerektiğine inanan bir firma olarak kaliteye önem veriyoruz. İmalatımız sürekli TSE kontrolünde olmasının yanında gıda güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilen HACCP sistemini uygulayarak üretim yapıyor” ifadelerini kullandı.

Lezzet ve kalite özelliği değişmeyen belirli yörelerden toplatılan yeni mahsul ürünleri uygunluk testlerine tabi tutarak, kalitede sürekliliği sağladıklarını bildiren Reis, damak tadına uygun, çabuk pişen, kabuk atmayan daha fazla artımlı, nem ve kırık oranları uygun olan ürünleri eleyip, kalibre edip ve renk ayırıcıdan geçirip temizlendikten sonra paketlediklerini aktardı. Firmalarının her yıl daha doğal üretilen ürün gruplarını tüketiciyle buluşturmaya özen gösterdiğine işaret eden Reis, Hindistan’da üretilen doğal kokulu Basmati ve Tayland’da üretilen Jasmine pirincini Türk tüketicisiyle tanıştırdıklarına değindi. Bunun yanı sıra pirinç çeşitleri arasında kepekli pirinçlerini, baldonun değişik çeşitlerini ve yerli çıkan Osmancık pirincini ayrıca dolmalık ve çorbalık kırık pirinci tüketiciye sunduklarını söyleyen Reis, ayrıca bu ürünlerin farklı bir şekilde işlemden geçirilerek satılmasıyla ilgili araştırma içinde olduklarını da açıkladı.

“Tüketiciye 44 farklı ürünü sunuyoruz”

Reis Gıda olarak tüketicilerine 44 farklı ürün çeşidi sunmakta olduklarının altını çizen Reis, “Ürün çeşitliliğimizi tüketicimizin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda şekillendirmekteyiz. Önümüzdeki yıllarda da tüketicilerimizin beklentilerine ve isteklerine göre yeni ürün çeşitlendirmesine gidebiliriz. Önümüzdeki yıllar için bakliyat ile ilgili daha da geniş bir alanda üretim yaparak eleme, kalibreleme, temizleme ve renk ayırıcı özelliklerin genişletilmesini ve daha fazla teknolojik imkanları değerlendirmek istiyoruz” dedi.

2011 yılında Reis special ürün gruplarına kabuklu kırmızı mercimeği eklediklerini açıklayan Reis, bu yıl da ürün çeşitliliklerini artırmaya devam ettiklerini ve glutensiz karabuğday ürününü tüketicilerin beğenisine sunduklarını aktardı. Reis, karabuğday içinde gluten bulunmadığından dolayı glutene alerjisi olanların ve çölyak hastalarının bu ürünü rahatlıkla tüketebileceklerine dikkat çekti.

“Mevcudu koruyup, ihracatı artıracağız”

Her yıl için öncelikli hedeflerinin marka imajını koruyup iş hayatında etik ve ahlâki değerlerinden ödün vermemek olduğunu dile getiren Mehmet Reis, bu konunun iş hayatında giderek önem kazandığını belirtti. Hileli ürünlerin satış imkanı bulduğu ve haksız uygulamaların arttığı bu dönemde mevcudu korumayı bir kazanç olarak gördüklerini söyleyen Reis, markalı ürün satmak ve dürüst satıcı olmanın artık çok zor olduğunu savundu. Bu yıl mevcut durumlarını koruyup, ihracatı artırmak istediklerinin altını çizen Reis, ürünlerini KKTC, Amerika, İngiltere, Almanya, İsveç, İsviçre, Kanada ve Azerbaycan’a ihraç ettiklerinin bilgisini verdi. Türk çiftçisinin ürettiği ürünlerle dış pazarda rekabet edebilmesi için daha düşük maliyetli, uluslararası standartta ve kaliteli üretim yapması gerektiğine işaret eden Reis, buna bağlı olarak ürünlerin daha çok satılıp, daha fazla dövizin elde edileceğini kaydetti.

“Tarımda model oluşturmalıyız”

Sektörlerinde markalaşmanın değil, ucuza ürün satmanın ön planda olduğunu savunan Mehmet Reis, fiyata göre ürün yapan firma sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Gıda sektörü ve ürünlerle ilgili yapılan tanıtım çalışmalarının yok denecek kadar az olduğunu vurgulayan Reis, Türkiye’de kişi başı pirinç ve bakliyat tüketiminin de her yıl giderek azaldığını söyledi.

Tarım sektörünün yapısal sorunları bulunduğunu söyleyen Mehmet Reis, her sektörün yapısal sorunlarını dile getirmekte başarılı olduğunu, ancak tarım sektörünün bunu başaramadığını aktardı. Türkiye’nin son derece zengin ve verimli topraklara sahip olduğunu ve Türkiye için bu fırsatı çok iyi değerlendirmek gerektiğini belirten Reis, şunları söyledi: “İyi tarım uygulamaları konusunda üreticilerimiz desteklenmeli ve tarım politikalarımız buna göre belirlenmeli. Tarım sektörüne karşı ilgi, ekonomiye katkı sağlayacak. Tarımın toplam istihdamdaki payının yüzde 25 olması sektörün ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Tarım ve hayvancılık sorununa güncel yanıt aramaktan kurtulmak için çözüm üretmede yeterince olumlu, yarına dönük, uzun vadeli projeler üretmeliyiz. Sorunları açıklıkla ortaya koyup, çözümü için bütün tarafların katılımıyla tartışarak, doğru sonuçlara ulaşacak bir model oluşturmalıyız.”





kobiden.com

Ekleme Tarihi
20.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: reis, pirinç, bulgur, bakliyat, gıda
Link: Kaliteye önem veriyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız