Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Elbistanlı 400 çiftçi, kuraklık affına müracaat etti

KAHRAMANMARAŞ (CİHAN) - Elbistan'da 400 çiftçi, borç yapılandırmasından yararlanmak için Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurdu. Kuraklık affı olarak bilinen çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi için hazırlanan çalışma kapsamında etkilenen çiftçilerin müracaatları kabul ediliyor.


Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarını 1 yıl süreyle erteletmesine imkan tanıyan kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yaklaşık 400 Elbistanlı çiftçi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurdu. Daha önce 61 ili kapsayan ancak alınan kararla ülkenin tamamına uygulanan kararla kuraklıktan en az yüzde 30 oranında zarar gören Elbistan çiftçisinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmiş oldu. Başvuru sayısının 28 Eylül’e kadar artması bekleniyor.

Hükümetin aldığı karar çerçevesinde, borç ertelemesinden 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren ekilişleri ve ürünleri, en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları İl veya İlçe Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenenler yararlanacak. Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandırılan ve kararın yayım tarihi itibarıyla vadesi, taksit vadesi ve hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte vadesi 1 yıl içinde dolacak olan veya vadesinden itibaren 90 günlük süre içinde olan tarımsal kredi borçları, vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk edilmek suretiyle 1 yıl süre ile ertelenecek.

alt
alt

Ekleme Tarihi
20.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Elbistanlı 400 çiftçi, kuraklık affına müracaat etti, gıda, tarım, ziraat
Link: Elbistanlı 400 çiftçi, kuraklık affına müracaat etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız